Кметът на Община Каварна Цонко Цонев /в дясно/ ще спази традицията и собственоръчно ще приготви рибно ястие.

Български музикални звезди пристигат за юбилейния “Миден и Рибен Фест”

Размер на шрифта: a | a | a 19:11 02 септември 2013
Автор: ДТ
Десетото юбилейно издание на “Миден и Рибен Фест 2013” ще се проведе от 13 до 15 септември в Каварна, съобщават от крайморската община. Тази година традиционният фестивал ще се реализира в рамките на проект, който Общината спечели чрез Местна Инициативна Рибарска Група “Шабла - Каварна - Балчик” по Оперативна програма за развитие на сектор “Рибарство” 2007-2013. Проектът „Миден и рибен фест Каварна – 2013 г.” е по мярка „Преструктуриране и пренасочване на икономически дейности, по-специално чрез насърчаване на екотуризма, при условие че тези дейности не водят към повишаване на риболовното усилие” и е на стойност 56 862 лв.
По време на атрактивния фестивал, каварненци и гости на града ще могат да опитат мидени и рибени специалитети, които ще се предлагат в специални сглобяеми дървени промотиращи павилиони в центъра на града, изработени със средства по проекта. По традиция и този път кметът на Каварна Цонко Цонев ще постави символичното начало на фестивала със собственоръчно приготвен специалитет. Кулинарното шоу ще бъде на площада в центъра на града. Първата вечер фестът ще започне с концерт на Тони Димитрова и „5 сезона”. На 14 септември на сцената ще се качат Рафи, Ангел и Мойсей. На 15 септември българските рок групи „Отряд 13” и „Черно фередже” ще закрият фестивала.
В рамките на проекта, от 4 до 6 септември в Художествена галерия „Христо Градечлиев” ще се проведе живописен пленер „Каварна”. В него ще вземат участие именити художници, а творбите ще бъдат на морска тематика – ще обхващат уникалните природни забележителности в района, като нос „Калиакра“, нос „Чиракман“, „Яйлата“, „Болата“, „Зеленка“, „Дълбока“ и др. Като част от програмата на фестивала ще бъде изложбата от карикатури на тема „Мидата и рибата в нашия живот“. Тя ще бъде наредена на 9 септември в галерията и ще е със свободен достъп за всички каварненци и гости на града.

реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.