4616 добруджанци са проверили здравния си статус в НАП

Размер на шрифта: a | a | a 17:45 17 февруари 2014
Автор: ДТ
4616 добруджанци са посетили офиса на Националната агенция за приходите /НАП/ в Добрич от началото на годината, за да проверят своя здравен статус, съобщават от НАП. От местната структура на Агенцията напомнят на хората, които са трайно безработни и не получават обезщетение от Бюрата по труда, не се осигуряват от държавата, че трябва да превеждат здравните си вноски  до 25-то число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят. Това означава, че здравната вноска за януари трябва да се внесе най-късно до 25 февруари. Размерът на минималната здравноосигурителна вноска за тези лица и за тази година е  16,80 лв.
От НАП Добрич напомнят също, че всеки внасящ сам  здравноосигурителните си вноски, подава в офиса в Добрич по постоянен адрес декларация – образец 7. Тя се подава също в срок до 25-то число на месеца, следващ месеца на възникване на задължението за осигуряване.
Здравноосигурителните права на самоосигуряващите се прекъсват, ако не са внесени повече от три дължими месечни вноски за период от 36 месеца.
Добруджанци могат да проверят здравния си статус на гишета № 4 и № 13 в офиса на Агенцията в Добрич, на електронната страница на НАП – nap.bg, а така също и на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор.

реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.