44,4 на сто от добруджанци използват редовно интернет

Размер на шрифта: a | a | a 18:49 30 януари 2014
Автор: ДТ
Повече от половината домакинства в Добричка област имат достъп до интернет в домовете си, съобщават от Териториалното статистическо бюро в Добрич. Това показват данните от изследване за 2013 г., в което са анкетирани над 110 домакинства в Добричко. Отчита се ръст от 4,4 процентни пункта спрямо 2012 г., поясняват статистиците. Почти всички домакинства с достъп до интернет, имат бърза и надеждна широколентова връзка. Общо в България 53,7% от домакинства имат интернет в домовете. Запазва се тенденцията в регулярното използване на интернет, като през 2013 г. 44.4% от населението на Добричка област, което е на възраст 16 - 74 години използва редовно интернет - всеки ден или поне веднъж седмично. Жените в областта са по-активни при редовното ползване на интернет в сравнение с мъжете - съответно 47 и 42%.
Глобалната мрежа редовно използват 85.8% от хората с високо образование и 19.2% от добруджанците с основно или по-ниско образование.
Само 14 на сто е делът на жителите в областта, които са използвали интернет за връзка с държавната администрация и местното самоуправление, като за страната този показател е 22.6%. Използването на онлайн административни процедури от хората отрежда 18-то място на Добричка област, като на първо са жителите на София.
Най-често пазарувани онлайн са дрехите и спортните стоки, а на следващо място се подреждат поръчките, свързани с пътувания или хотелски резервации,  и стоките за дома.

реклама
реклама
реклама
Подпомогнаха растежа на млади... Паметник на Васил Левски... Трансгранична платформа за... Фестивал показва... Асфалтираха основни пътни... Именити писатели посетиха... Празничен първи учебен ден в... Шабла посрещна гости от... Каварна се включва в... Калиграфията подпомага... Удари първият звънец в oбщина... Тенорът Георги Чолаков гостува... С песни от мюзикъли приключва... 125 първокласници пристъпиха... 4,5 тона отпадъци са събрани при... С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.