16,2 млн. лв. са приходите от нощувки в Добричко през юли

Размер на шрифта: a | a | a 19:53 26 септември 2013
Автор: ДТ
16,2 млн. лв. са приходите от нощувки в хотели, къмпинги и други места за настаняване с над 10 легла в Добричка област през юли, съобщават от Териториалното статистическо бюро.  Сумата е с 4,3% повече от приходите през юли 2012 г. Отчита се спад от постъпленията от българи и нарастване с 7,6% на приходите от нощувки на чужденци.  
Реализирани са общо 669 000 нощувки. Броят на пренощувалите през юли в места като хотели и къмпинги в областта е 97 000. Близо 30 на сто от тях са българи. Те най-често са отсядали в хотели с до 3 звезди. Чужденците, ползвали хотели в Добричко през седмия месец на годината са 69 000, като повече от половината от тях са отсядали в хотели с над 3 звезди. Чуждестранните туристи посетили област Добрич са предимно от Румъния (30.4%), Русия (24.8%)  и Германия (8.4%).
Общата заетост на леглата през юли е 75%., като тя е най-висока в средствата за подслон с 4 и 5 звезди - 89.5%, следвана от тези с 3 звезди - 75.3%, и с 1 и 2 звезди - 59.3 на сто.
138 средства за подслон и места за настаняване с над 10 легла - хотели, мотели, къмпинги, хижи и са функционирали през юли в Добричка област. Обектите разполагат с общо 12 000 стаи, в които има 29 000 легла. Отчита се ръст с над 10 на сто в броя на местата за настаняване в този период в сравнение с юли 2012 г.


реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.