1352-ма първолаци ще получат еднократна помощ

Размер на шрифта: a | a | a 18:45 14 октомври 2013
Автор: ДТ
1352-ма първолаци от Добричка област ще получат еднократни помощи за учебната 2013/2014 г. 1318 са подадените молби от родители, само на една е отказано. Одобрените 1317 молби са за 1352 деца. Най-много първокласници ще бъдат подпомогнати в областния център Добрич – 591. 162 са децата с право на подпомогане в Община Балчик, 159 – в община Добричка, 133- в  Тервелско, 122 – в Каварненско, 102 – в Генералтошевско, 55 – в Крушари и околните села и 28 – в Шабленско.
Размерът на еднократната помощ за първолаците тази година е 250 лв. – със 100 лв. повече в сравнение с досегашните. Право на помощта имат семействата, чиито деца постъпват за първи път като първокласници в държавно или общинско училище. Пари ще получат обаче само тези домакинства, където средномесечният доход за предходната година е по-нисък или равен на 350 лева.
Условието не важи за децата с трайни увреждания, с един жив родител и малчугани, настанени в приемни семейства и в семейство на близки и роднини.

реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.