Лятна фотоакадемия стартира в Камен бряг

Размер на шрифта: a | a | a 20:30 30 юли 2014
Лятна приключенска фотоакадемия бе открита на 28 юли в каварненското село Камен Бряг. Инициативата се организира за шеста поредна година, като дава възможност на участниците в нея да получат ценни знания в областта на фотографията. В продължение на 6 дни приключенците ще се учат да работят с професионална техника и да документират красивата природа на Северното Черноморие.
Академията вече е с международен характер и в тазгодишното издание участие ще вземат 15 младежи от България и Австрия. Любителите на фотографията ще получат ценни знания от най-добрите лектори и фотографи от Австралия и Англия, които ще споделят своя опит с участниците и ще ги запознаят с тънкостите на професията.
По време на приключенската фотоакадемия участниците ще имат възможността да работят с най-новата дигитална фотографска техника, апарати и апаратура, които в България тепърва ще бъдат на пазара, сподели  Юри Чарийски – фотограф и преподавател в Университета по приложни изкуства във Виена. Младежите ще имат възможността да се запознаят с основите на фотографията като изкуство – техниката, фотографските композиции и техники, със снимането на фоторепортажи по тема, заснемането и описанието на фото пътепис по тема. Уроците по фотография ще преминават под звуците на страстно танго, като всеки желаещ ще може да се възползва от безплатни уроци. За целта е поканен бившия преподавател от Оксфордския университет – Тет Амая.
На откриването бе направена и първата  неофициална тренировка, в която се включиха дори гости на Камен бряг.
Организатори на проявата са община Каварна, сдружение "Еко Норд“ и известният фотограф и преподавател в Университета по приложни изкуства във Виена - Юри Чарийски.
Танцът е чудесен начин младите фотографи да се сближат и забавляват заедно, а уникалната природа на района допълнително ще подкрепи по най-добрия начин високите резултати от фотозаснемането на участниците, коментираха организаторите.

реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.