Според министъра на образованието Тодор Танев

Изчезнали държавни имоти на "Ученически отдих и спорт" по морето

Липсвал парцел на първа линия в Шабла

Размер на шрифта: a | a | a 20:31 07 април 2015
Имоти по морето са изчезнали от регистъра на държавното дружество "Ученически отдих и спорт", което стопанисва ученически лагери в страната. Това съобщи вчера министърът на образованието Тодор Танев, който е принципал на фирмата. Според него сред липсващите парцели са край морето - на първа линия в Шабла, Равда и Лозенец. Министърът обясни завчера, че иска Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) да провери дружеството, а вчера поясни, че липсата на тези имоти в регистрите на "Ученически отдих и спорт" е причината за поисканата проверка.
"Нарушенията, които ме предизвикаха да подам сигнал до ДАНС са много. Чакам резултатите от одитите и ако се наложи, ще получа подкрепа от ДАНС", обясни Танев, цитиран от БГНЕС. Той добави, че в "Ученически отдих и спорт" "има някои изчезнали имоти, някакви загуби на дялове", но не даде повече подробности.
Според търговския регистър в капитала на "Ученически отдих и спорт" има имот от 6100 кв. м имот в Шабла, няколко лагера в Равда с обща площ 275 180 кв. м и почивна база в Лозенец от 10 000 кв. м. В сайта на дружеството като работеща е отразена само една от базите в Равда, а тези в Шабла и Лозенец липсват.
Министърът обясни още, че проблеми има и в Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства, който също е към министерството на образованието. "Има странни неща – конференции, които струват повече и аз съм длъжен да проверя къде отиват парите", обясни Танев.
Преди ден той поиска ДАНС и прокуратурата да проверят и Центъра за развитие на човешките ресурси, както и "няколко отдела, дирекции, агенции" към министерството заради организационни и финансови проблеми.
реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.