Областният управител Недко Марчев /вдясно/ бе домакин на срещата
Снимка: Григор Маринов

Проекти на стойност до 50 000 лв. финансира Програмата за хуманитарна помощ на Американското посолство

Размер на шрифта: a | a | a 20:15 26 февруари 2014
Автор: Ана Иванова
Информационна среща за представяне Програмата за хуманитарна помощ на Американското посолство се проведе вчера в областна администрация. Домакин бе областният управител на Добрич Недко Марчев в качеството си на председател на Регионалния съвет за развитие в Североизточен район.  Целите на програмата са да популяризира възможностите за кандидатстване, финансиране и реализация на проекти с хуманитарна насоченост на територията на България. Представени бяха и критериите за участие, както и възможностите за достигане до повече бенефициенти.
Програмата работи главно върху два вида проекта. Единият вид са инфраструктурни и са свързани с ремонтиране или построяване на общински и държавни сгради като училища, клиники, детски градини и читалища. Другите са насочени към хуманитарно подпомагане на гражданското население и съвместната работа на български и американски военнослужещи. Най-често се финансират проектите на стойност между 25 000 и 50 000лв, съобщи координаторът по програмата Весела Терзиева. Обикновено, за да бъде реализиран един инфраструктурен проект са нужни около 2-3 години. Проектите с хуманитарна насоченост се случват в рамките на годината, за която са планирани.
През последната година успешно са приключили проекти за ремонти на детски градини в Монтана и Златоград, както и читалище в село Александрово. Обновен е и домът за възрастни хора с деменция в Добри Дол.
Програмата за хуманитарна помощ се изпълнява от 1996 г. до момента, като има зад гърба си множество успешно приключили проекти.

реклама
реклама
реклама
Работни ателиета за пролетта... Гости от четири държави се... Етно работилници организираха... Обновиха детската изложба в... Ботаническа градина по метода... Деня на думата “Благодаря”... Подаръци от Германия получиха... Комбинирано съоръжение за игра... Момиче с увреждане получи... Празникът Благовещение... Третокласници посетиха... ЦДГ “Пчеличка” се включи в... Доброволци даряват дамите в... Рисунки “С много любов за... Учениците от СОУ “Димитър... Деца редят кулинарна изложба... Стартират номинациите за... Български и чуждестранни... Млади хора за инициативата... Американската Кулинарна... Обявяват конкурс за дигитална... Кметът Детелина Николова ще... Млади таланти от Школата по... Шеф Одри Ойсен гостува в... Малки художници рисуваха с... Вино и любовни емоции очароват... Дипломатът Иван Станчов посети... Организират младежко шоу... 580 “спасени” орхидеи... Деца рисуваха любими приказни...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.