Млади хора за инициативата "Мениджър за един ден" очаква Община Добрич

Размер на шрифта: a | a | a 18:57 25 февруари 2014
Автор: ДТ
И тази година Община Добрич ще се включи в инициативата на Джуниър Ачиийвмънт България "Мениджър за един ден”, която ще се проведе на 12 март. Кампанията представя метода на учене чрез практика и насърчава връзката между бизнеса и образованието. Това е и най-директният подход на Джуниър Ачийвмънт България за среща на младите хора с реалния бизнес.
Всяка година над 1000 ученици и студенти в цялата страна имат възможността да изпробват своите умения и планират кариерното си развитие. Те прекарват един ден във водещи български и международни компании и учат директно от топ мениджърите им. Въпреки че са заедно само един ден, много от младежите и техните домакини продължават да поддържат връзка и след това. Предложения за стажове или работа са често срещана практика към добре представилите се младежи.
Зад този незабравим ден стоят месеци подготовка от страна на Джуниър Ачийвмънт и техните партньори. Уебсайтът на фондацията има част, посветена на „Мениджър за един ден”, която работи в продължение на повече от месец и приема заявките за участие на младежи под формата на CV, мотивационно писмо и посочване на желана сфера за еднодневен стаж. Организациите и компаниите домакини получават достъп до базата данни от кандидати, за да изберат един или повече младежи, които да станат част от техния екип за един ден. Реалната среща на хора от бизнеса с избраните от тях младежи става сутринта на церемонията по откриване на „Мениджър за един ден”. След това те прекарват работния ден заедно и се връщат на същото място вечерта за церемонията по закриване. Статистиката сочи, че над 80% от учениците, заели високи постове в компании и институции по време на Мениджър за един ден, слагат снимките си със своите мениджъри като профилни снимки във Фейсбук. Най-често чуваната дума по време на интервютата за филма „Вашият ден през техните очи” както от мениджърите, така и от учениците е „притеснен”.
В първото издание на Мениджър за един ден през 2002 г. са взели участие по-малко от 100 ученици. За 10 години в Националната инициатива Мениджър за един са взели участие над 7000 ученици и студенти. За 10-годишната история на националната инициатива три различни правителства с трима различни министри са били патрони на събитието. Най-желаната позиция през годините е била министър на финансите. Около 80 % от учениците, които участват в инициативата, кандидатстват за участие отново. През 2008 година четирима ученици, заемащи министерски постове в рамките на Мениждър за един ден, бяха едновременно на заседание на Министерския съвет. От 2012 година има и Президент за един ден.

реклама
реклама
реклама
Работни ателиета за пролетта... Гости от четири държави се... Етно работилници организираха... Обновиха детската изложба в... Ботаническа градина по метода... Деня на думата “Благодаря”... Подаръци от Германия получиха... Комбинирано съоръжение за игра... Момиче с увреждане получи... Празникът Благовещение... Третокласници посетиха... ЦДГ “Пчеличка” се включи в... Доброволци даряват дамите в... Рисунки “С много любов за... Учениците от СОУ “Димитър... Деца редят кулинарна изложба... Стартират номинациите за... Български и чуждестранни... Проекти на стойност до 50 000 лв.... Американската Кулинарна... Обявяват конкурс за дигитална... Кметът Детелина Николова ще... Млади таланти от Школата по... Шеф Одри Ойсен гостува в... Малки художници рисуваха с... Вино и любовни емоции очароват... Дипломатът Иван Станчов посети... Организират младежко шоу... 580 “спасени” орхидеи... Деца рисуваха любими приказни...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.