19 малчугани със специални потребности получават безплатни грижи в Дневен център

Навърши се година от стартирането на новата социална услуга

Размер на шрифта: a | a | a 20:03 10 октомври 2013
Автор: ДТ
Една година от откриването си празнува вчера Дневният център при дома за медико-социални грижи за деца в Добрич. Пред своите родители и приятели на центъра, малчуганите демонстрираха игра с топка, след което похапнаха торта, предоставена от сладкарница „Оникс”.
19 деца са получили услугата „Дневна грижа” през изминалата една година. Тя е безплатна за родителите и включва здравни, рехабилитационни, психотерапевтични, логопедични и терапевтични услуги. Екипът, който ежедневно полага грижи за децата, включва лекар, психолог, педагог, логопед, медицински сестри, рехабилитатор и детегледачки. Дневният център посещават деца от Добрич и региона на възраст до седем години. Услугите на социалното заведение могат да ползват подрастващи с леки хронични и рецидивиращи заболявания на нервната, ендокринната, сърдечно-съдовата, дихателната, отделителната и костно-мускулната система. Приемат се още и деца с очни и ушни заболявания, логопедични проблеми, проблеми в адаптацията и поведението, нуждаещи се от комплексна рехабилитация, както и деца реинтегрирани в семейна среда от Дома за медико-социални грижи.  
Нашите деца имат нужда от това място, което няма аналог. Центърът може да предостави най-доброто, от което се нуждаят подрастващите, подчерта д-р Снежана Александрова. Екипът на социалното заведение благодари на дарителите и спомоществователите, които са помогнали за изграждането на Дневния център за деца със специални потребности в добричкия квартал „Добротица”. Сградата, в която се помещава, е оборудвана със зала за рехабилитация, кабинети на психолог и логопед, манипулационна, зала за групова  терапия, спално помещение с капацитет 20 легла, санитарни помещения. Последните са изградени със средства на членовете на клуб „Черноморска котва”. Дарителите от клуба, представени вчера от Герман Германов и британското семейство Майкъл и Керъл Уилис,    подариха на малчуганите играчки.    
Пълна информация за предоставяните от центъра услуги и условията за посещение могат да се получат на място в сградата в квартал „Добротица”, както и в отдел „Закрила на детето” при дирекция „Социално подпомагане”-Добрич.
реклама
реклама
реклама
Работни ателиета за пролетта... Гости от четири държави се... Етно работилници организираха... Обновиха детската изложба в... Ботаническа градина по метода... Деня на думата “Благодаря”... Подаръци от Германия получиха... Комбинирано съоръжение за игра... Момиче с увреждане получи... Празникът Благовещение... Третокласници посетиха... ЦДГ “Пчеличка” се включи в... Доброволци даряват дамите в... Рисунки “С много любов за... Учениците от СОУ “Димитър... Деца редят кулинарна изложба... Стартират номинациите за... Български и чуждестранни... Проекти на стойност до 50 000 лв.... Млади хора за инициативата... Американската Кулинарна... Обявяват конкурс за дигитална... Кметът Детелина Николова ще... Млади таланти от Школата по... Шеф Одри Ойсен гостува в... Малки художници рисуваха с... Вино и любовни емоции очароват... Дипломатът Иван Станчов посети... Организират младежко шоу... 580 “спасени” орхидеи...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.