Забраниха движението на превозни средства с животинска тяга в Добрич

Размер на шрифта: a | a | a 18:15 29 май 2018
Автор: ДТ
Общинските съветници на Добрич въведоха забрана за движение на превозни средства с животинска тяга по улиците на града. Предложението за промяна в Наредбата за организацията, безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на Община град Добрич беше внесено от общинските съветници от ВМРО Пламен Николов и Тихомир Маринов. Досега движението на превозни средства с животинска тяга бе забранено в зони А, Б и булевардите. С приетите от местния парламент промени каруците са забранени и в зона В, тоест в покрайнините на града. Забраната не важи за квартал “Рилци”. Изключение от ограничението се допуска и в случаите, когато превозни средства с животинска тяга се използват в атракционни събития, организирани или съгласувани с Община град Добрич. 
Превозните средства с животинска тяга са несъвместими с трафика в съвременния град, затрудняват останалите участници в движението и създават предпоставки за ПТП. Освен това превозните средства с животинска тяга замърсяват уличните платна и градската среда като цяло. Присъствието им на уличното платно е несъвместимо с облика на един модерен съвременен град, посочват в мотивите си вносителите.
Предложението бе подкрепено от постоянните комисии по законност, обществен ред и контрол, по търговия, услуги и туризъм и по транспорт, екология и околна среда. 
На вчерашното заседание на местния парламент предлаганата забрана бе най-дебатираната тема от предложените промени в наредбата. Измененията на нормативния акт, приети вчера касаят предимно уреждане на отношения, касаещи неправилното паркиране на моторни превозни средства в Добрич с оглед репатрирането на спрели не по правилата автомобили чрез т.нар. “паяк”. 
Някои от съветниците изразиха мнение, че забраната е дискриминационна или че противоречала на Закона за движение по пътищата. Категоричното становище на Постоянната комисия по законност, обществен ред и контрол е, че предлаганите ограничения не са незаконосъобразни. Подобни забрани са приети и в други общини, посочиха вносителите. Всички знаем с каква цел се движат тези превозни средства, какви “товари” пренасят. Няма никаква дискриминация, забраната трябва да бъде въведена, ако искаме градът ни да има съвременен европейски облик, каза Тихомир Маринов. 
След продължили повече от половин час дебати Общинският съвет прие предлаганите ограничения за движение на превозни средства с животинска тяга с 29 гласа “за”, 5 “против” и 5 “въздържал се”. ДТ
 
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.