Военни помагат в отстраняването на щетите от наводнението

Униформените разчистват дерето на река Добричка, районите на Хуманитарна гимназия и ДКЦ 2

Размер на шрифта: a | a | a 20:43 01 юли 2014
Продължава отстраняването на щетите от наводнението, което сполетя Добрич. Екипи на Пожарна безопасност са отводнявали в района на фирма „Бряст“ и ул. „Индже войвода“. Огнеборците са в готовност при подаване на сигнали да реагират. ВиК извършва текущи дейности по възникнали аварии. Водоподаването е нормално за целия град. Навсякъде е възстановено ел. захранването.  Екипи на “А.С А.-България” почиства и измиват по  бул. „Русия“ и в района на Хуманитарна гимназия. Районната ветеринарно–медицинска служба е в готовност да реагира при наличието на сигнали за умрели животни. Извършена е дезинфекция в района на Хуманитарна гимназия. Ще започне и обработка против гризачи в целия град.  Шест екипа от общински служители продължават да описват пораженията. До настоящия момент са депозирани 738 заявления за щети в жилищните имоти, като 587 от къщите са обходени. От пострадалите семейства досега са постъпили 42 молби за настаняване в общински жилища. При бедствието в Добрич 16 жилищни сгради са срутени, а 27 са опасни и трябва да бъдат съборени. Други 18 къщи, пострадали при наводнението на 20 юни, трябва да бъдат укрепени.
От Регионалната здравна инспекция информират, че остава в сила предупреждението да не се използва вода за питейно-битови цели-пиене, миене, готвене, къпане, към потребителите, ползващи вода от Зона Добрич – Запад. Районът обхваща улиците над железопътната линия, който включва Рилските блокове, пространството около бившите казарми, западна промишлена зона и квартал Рилци. Изследваните през почивните дни проби от тези зони не отговарят по микробиологични показатели. В тях продължава съвместното пробонабиране на РЗИ с представители на ВиК, както от крана на консуматора, така и от помпените станции. За останалата по-голяма част на Добрич, която се захранва от Зона Добрич - водоема на 5-ти километър, водата отговаря по качество на здравните изисквания, съобщават от РЗИ.
45 военнослужещи от поделения 54060-Шумен, 28880-Белене и 32420-Русе продължават да оказват помощ на населението след наводнението. Под ръководството на командира на военно формирование 54060 - Шумен подполковник Веселин Христов и заместник-командира майор Петър Гергов, военнослужещите са разпределени на групи в три от засегнатите части на Добрич.
Те разполагат с необходимата специализирана техника. Личният състав от формированието е оборудван с кирки и лопати, моторни помпи, моторни резачки, защитно гумирано облекло, транспортното осигуряване и един багер.
Първата група военнослужещи почиства коритото на река Добричка от дървета, храсти и други отпадъци. Изчистени са над 1600 м.
Втората група участва в отводняването на канал - воден колектор на помпена станция за отпадни води, като използва наличните 4 моторни помпи, с цел възстановяване нормалното водоподаване в града. Изпомпани са над 1000 куб. метра вода.
Третата група разчиства отломки, строителни отпадъци и наноси от тиня в района на Хуманитарната гимназия и участват в сортиране и изнасяне на имущество от склада на ДКЦ - 2. Извозени са над 400 куб.м. отпадъци. ДТ

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.