Възпитаници на гимназия “Ломоносов” се включиха в акцията за чистене

Служители на Областна управа дадоха своя принос

Размер на шрифта: a | a | a 19:04 05 юни 2016
Автор: ДТ
Професионална гимназия по механотехника и електротехника „М. В. Ломоносов” се включи в кампанията „Да изчистим България заедно”. Учениците и учителите почистиха заедно училищния двор, прилежащите алеи и тротоари и зелените площи. Община Добрич осигури чували и ръкавици, а гимназията предостави необходимите инструменти. Създадена бе организация, като всеки клас изчисти определен район. Предстои класиране, което ще определи най-активните ученици и учениците, справили се най-качествено с поставените им задачи. Ще бъдат раздадени ваучери.
„Да изчистим България заедно” е най-мащабната доброволческа акция, организирана от „bTV Media Group” в цялата страна за шести пореден път. По данни на Министерството на околната среда и водите за този период в рамките на националното почистване на България са събрани 76 990 тона отпадъци. Усилията на организаторите са насочени към повишаване на обществената чувствителност към замърсяването на околната среда, както и към подобряване на информираността на хората по отношение на добрите практики и примери, свързани с намаляване на отпадъците.
За поредна година служителите от Областна администрация Добрич, като партньорска организация на bTV Media Group, се включиха в големия доброволчески и обществен проект под наслов „Да изчистим България заедно". Пространството, което те почистиха, бе в района на добричкия зоопарк. Областният управител Детелина Николова пожела на всички доброволци успех и изрази увереност, че и тази година кампанията ще премине при добра организация, ще бъде ефективна и ще постигне резултати. С подкрепата на тази екоинициатива, всички ние - граждани, институции, организации обединяваме потенциала си и изразяваме своята съпричастност и отговорно отношение към визията на нашите градове и населени места, към опазването на красотата и чистотата на природата в нашия добруджански край, заяви Детелина Николова.
В много от общините на област Добрич, доброволци откликнаха на апела на Областния управител и насочиха вниманието си към почистване на любимо място за отдих - защитена територия или крайбрежна зона, които ще бъдат регистрирани на сайта на националната кампания.

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.