Около десет аварии отстраняваха за месец по ул. „Кирил и Методий” Снимка Григор Маринов

Центърът на Добрич остава на сухо

Размер на шрифта: a | a | a 19:58 16 юли 2013
Автор: Пламен Николов
Централната градска част на Добрич бе оставена на сухо от местното водно дружество и вчера. Днес вода за живеещите и работещите в центъра пак няма да има. Първоначално бе съобщено, че кранчетата ще пресъхнат заради авария по ул. “Витоша”. След това се оказа, че повреда има и на ул. “Иван Вазов” 25. И не само там – още и на ул. “Христо Ботев” на кръстовището с бул. “Русия”, в района на “Сортови семена”. Още три аварии бяха отстранявани в лозята край Добрич.
По традиция не се размина безводието за жителите и на други населени места в Добричка област. Спряно бе водоподаването в селата Плачи дол, Врачанци, Приморци, Дончево, Пряспа, Горун, Изворово. Две повреди имаше в Телериг, също и в Каварна. Без вода бе и районът на нос Калиакра.
“Неотложни аварийно-възстановителни дейности” ще има и днес – пак по ул. “Витоша” и чешмите в централна градска част отново ще пресъхнат.
В миналия век този график на водоподаване се наричаше воден режим. Колкото и да е абсурдно, той е факт дори и във второто десетилетие на 21-ви век. Препатилите добруджанци недоумяват защо ръководството на ВиК не си е тръгнало, след като очевадно не може да се справи със ситуацията. Клиентите на водното дружество предлагат докато натрапеният софийски експерт бъде отзован, да се обяви воден режим – така поне ще знаят кога няма да има вода.



реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.