Добромир Русев, Николай Нейчев и Силвия Паскова. Снимка Григор Маринов

Стартират подписка за признаването на 25 септември за национален празник

Инициатор е сдружение “Български съюз Добруджа”, което ще участва с листа за общински съветници на предстоящите местни избори

Размер на шрифта: a | a | a 19:29 21 юни 2015
Новоучеденото гражданско сдружение "Български съюз Добруджа" бе официално представено пред обществеността в Добрич. Сдружението със сигурност ще участва в предстоящите местни избори със собствена листа за общински съветници, все още не е ясно дали ще издигне кандидат за кмет на областния град. Това заяви пред медиите в Добрич председателя на сдружението Николай Нейчев. Музикантът и преподавател в Математическата гимназия “Иван Вазов” не за първи път се занимава с политика. Негови заместници в управлението на “Български съюз Добруджа” са Добромир Русев и Камен Стоилов, а организационен секретар е Силвия Паскова.
Възникването на сдружение “Български съюз Добруджа” Николай Нейчев обясни с натрупания опит от работата си на областно ниво в структурата на ББЦ (партията на Николай Барейков). Така и в основата на новото гражданско сдружение са хората, които са били разочаровани, защото дадените предварително обещания на сегашния евродепутат не са били изпълнени. Очаква се около 70 - 80 % от създадената тогава в рамките на ББЦ местна структура да ни последва, обясни той. Разчитаме на младите хора в Добрич. А основната причина за създаване на сдружението е да се работи за интересите на Добруджа и на младите хора, които живеят тук. Партиите са добронамерeни към нашия район, но той се оказва много далечен за тях. Освен това е грешка отговорността да се прехвърля изцяло на партиите, защото решенията се взимат от хората. Сдружението е надпартийно, не сме нито леви, нито десни – ние сме шовинисти, заяви Нейчев. Добруджанци сме и е крайно време да се стегнем и да работим за нашия район, за нашия град. На първо време фокусът в работата на БСД е върху Добрич, но през зимата ще се развива и структурата в областта, стана ясно на пресконференцията. Председателят на сдружението обясни, че символа на БСД е бяла лястовица, а девизът “Всички за Добруджа и Добруджа за всички”.
Конкретно за Добрич един от основните проблеми е, че градът не предлага работа на младите хора, няма и нищо интересно за тях. Работата ми винаги е била свързана с младежи и имам преки наблюдения от тяхното мнение по темата, от техните впечатления за града. Добрич е скучен за тях, организират се много прояви, но те не са за младежите. Искаме това да се промени, заяви Нейчев. Той добави, че сдружението е твърдо “за” развитието на бизнеса и не само защото той плаща данъци. Открити сме към достойните представители на сектора, към бизнесмените, които работят честно и създават работни места. Не са добре дошли далавераджиите.
Според председателят на сдружението моделът на управление в Добрич е изчерпан, а в Общинския съвет постоянно вървят пазарлъци. Градът има нужда от нещо ново, смята той.   
Предстои до края на август да се развие и стегне структурата и да се разкрие местен офис на гражданското сдружение, което е учредено на 28 април.
Първата кауза, с която се заема БСД е чествания тържествено от добричлии 25 септември да стане национален празник. Става въпрос за връщането на една българска територия в пределите на страната и този факт трябва да се отбелязва подобаващо, смята председателят на гражданското движение. Предстои през юли за целта да стартира подписка, която после ще бъде представена в Община Добрич и пред Народното събрание.
Освен че ще участват в местните избори с листа за общински съветници, а може би и с кандидат за кмет на Добрич, на пресконференцията стана ясно, че гражданското сдружение е отворени за диалог и сътрудничество с други партии и сдружения, стига да са с добри намерения към Добруджа. ДТ
реклама
реклама
реклама
Стартира инициативата „Бъдеще... Откриха барелеф на Пейо Яворов... Откриват филателна изложба... Румен Христов: СДС ще търси... Обявяват Добрич и Тутракан за... За опасно наклонено дърво... Състоянието на добричката... Областният управител участва в... Нова постановка подготвя... Изложбата „Никола... Допълнителни средства към... Кметът на Добрич открива... Добрич става Град на... Гала вечер на балет "Арабеск" с... Обмениха опит за превенцията... Шефът на болницата участва в... Люси Иларионов представя... Книга на психотерапевта Дора... Свикват извънредна сесия... Одобриха актуализираната... 25 замърсени места в Добрич са... Продават осем общински... Съветниците задължиха кмета да... Новопостроените сгради –... Галерията с отворени врати за... Поетесата Камелия Кондова ще... Добричлия спечели таблет от... Деца, родители и библиотекари... Успешно приключи обучение на... Откриха учебната година в...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.