СОУ “Димитър Талев“ отбеляза патронния си празник

Размер на шрифта: a | a | a 18:56 03 май 2015
За поредна година в края на април СОУ “Димитър Талев” в Добрич отбеляза своя патронен празник. С участието си в тържествата учениците демонстрираха уменията си и по нестандартен начин научиха повече за своя патрон – Димитър Талев.
Празникът започна на 29 април за първокласниците, групата за предучилищна подготовка към училището и децата от ЦДГ “Първи юни“, които участваха в редица щафетни игри в рамките 100 дни по програма „Стъпка по стъпка“. Същият ден ученици от 7-ми и 10-ти клас отбелязаха световната инициатива „2015 – година на светлината и светлинните технологии“  и научиха много за разнообразните приложения на светлината.
На 30 април талевци се включиха в различни дейности. Учениците от началния курс  посетиха Центъра за защита на природата и животните, където наблюдаваха поведението на животните и научиха нови екоигри. Бяха поднесени цветя на Архитектурно-скулптурния комплекс „Добротица“, а най-талантливите художници  изпъстриха асфалта със своите идеи на тема „Щастливо детство“. Третокласниците научиха повече за любимите си детски книжки в Регионалната бибилиотека „Дора Габе“. На територията на училището се осъществиха две инициативи за най-малките ученици – в международната кампанията “Draw disabilities” децата трябваше да изработят рисунка, на която да отразят своята представа за хората с увреждания. Инициативата се провежда съвместно с Фондация „Лумос“ и целта й е да повиши обществената чувствителност към този проблем. Ученици от 3-ти клас и групата за предучилищна подготовка организираха на училищната сцена шарен карнавал и показаха многото лица на детската усмивка.
Учениците от 5-ти до 7-ми клас доказаха своята сръчност и бързина в поредица от състезателни игри. Отличниците от прогимназиалния етап се впуснаха в оспорвана игра на скрабъл, а за любителите на изкуството бе отворено арт ателие за декупаж и рисуване на стъкло.
Учениците от 8 и 10 клас показаха своите отлични умения за работа със съвременните информационни технологии и с помоща на QR кодове разрешиха загадките, които техните преподаватели им бяха подготвили. Деветокласниците гледаха екранизация по романа „Железният светилник“ и ентусиазирано обсъждаха своите впечатления за основните персонажи и сюжета на произведението.
Тазгодишните абитуриенти и учениците от 11 клас проведоха разгорещен дебат на тема: „Моето утре – в България или в чужбина“. Мненията бяха различни и всеки от участниците подбраше най-добрите аргументи, за да защити тезата си. ДТ
реклама
реклама
реклама
Представят книга на Неда... ГЕРБ направи дарение на приют... Благотворителен бал... 105 са военните паметници в... Изложба "Познатият и непознат... СУ Любен Каравелов участва в... Фотоизложба на унгарски... Кръгла маса „Семейството и... Добрич се поклони пред делото... Обществен консултативен съвет... Сирни Заговезни събра млади и... Родители в Добрич също... Ежеседмични приемни дни... Студенти посрещнаха... Общинският ръководител на... Зам.-министър Вергиния... Спасена бе традицията –... Българинът пие по-малко вино Търсят варианти за солидарна... Творби на известни графици... Кампания “Кондом с бонбон”... Заместник областните... 10 акта са съставени при обход... Бизнес-планът на ВиК-Добрич... Проектът “Градски екскурзии”... Зарязване на лозата и... Миналото и бъдещето на ЕС –... Бели и червени за малки и... Отчитат леко поскъпване на... Представят проекта „От...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.