СОУ “Димитър Талев“ отбеляза патронния си празник

Размер на шрифта: a | a | a 18:56 03 май 2015
За поредна година в края на април СОУ “Димитър Талев” в Добрич отбеляза своя патронен празник. С участието си в тържествата учениците демонстрираха уменията си и по нестандартен начин научиха повече за своя патрон – Димитър Талев.
Празникът започна на 29 април за първокласниците, групата за предучилищна подготовка към училището и децата от ЦДГ “Първи юни“, които участваха в редица щафетни игри в рамките 100 дни по програма „Стъпка по стъпка“. Същият ден ученици от 7-ми и 10-ти клас отбелязаха световната инициатива „2015 – година на светлината и светлинните технологии“  и научиха много за разнообразните приложения на светлината.
На 30 април талевци се включиха в различни дейности. Учениците от началния курс  посетиха Центъра за защита на природата и животните, където наблюдаваха поведението на животните и научиха нови екоигри. Бяха поднесени цветя на Архитектурно-скулптурния комплекс „Добротица“, а най-талантливите художници  изпъстриха асфалта със своите идеи на тема „Щастливо детство“. Третокласниците научиха повече за любимите си детски книжки в Регионалната бибилиотека „Дора Габе“. На територията на училището се осъществиха две инициативи за най-малките ученици – в международната кампанията “Draw disabilities” децата трябваше да изработят рисунка, на която да отразят своята представа за хората с увреждания. Инициативата се провежда съвместно с Фондация „Лумос“ и целта й е да повиши обществената чувствителност към този проблем. Ученици от 3-ти клас и групата за предучилищна подготовка организираха на училищната сцена шарен карнавал и показаха многото лица на детската усмивка.
Учениците от 5-ти до 7-ми клас доказаха своята сръчност и бързина в поредица от състезателни игри. Отличниците от прогимназиалния етап се впуснаха в оспорвана игра на скрабъл, а за любителите на изкуството бе отворено арт ателие за декупаж и рисуване на стъкло.
Учениците от 8 и 10 клас показаха своите отлични умения за работа със съвременните информационни технологии и с помоща на QR кодове разрешиха загадките, които техните преподаватели им бяха подготвили. Деветокласниците гледаха екранизация по романа „Железният светилник“ и ентусиазирано обсъждаха своите впечатления за основните персонажи и сюжета на произведението.
Тазгодишните абитуриенти и учениците от 11 клас проведоха разгорещен дебат на тема: „Моето утре – в България или в чужбина“. Мненията бяха различни и всеки от участниците подбраше най-добрите аргументи, за да защити тезата си. ДТ
реклама
реклама
реклама
Комикс уъркшоп днес и утре в... 16 екопроекта в Добричко... Ученици се срещнаха с... Тихомир Иванов представя... Ден на отворените врати... Краеведи си спомниха за... Деца от пет училища ще участват... Подготвят фотодокументална... Библиотеката с нов проект за... Стендъп комедия –изненадата... Предстои финален етап на... Над 700 ученици ще кандидатстват... Международната изложба... Изложба „Рисунки” на Коста... 4 преводни романа представят в... По-малко нощувки, но повече... Бъдещи и настоящи майки бяха на... Делото за злоупотреби срещу... ЕНЕРГО-ПРО увеличава... Искат подкрепено вземане на... Одобрена е Стратегията за... Осигуровки „на око” се плащат... Правят първа копка за... Предлагат осигуряване на... Среща на бизнеса с Инспекцията... Областният управител е на... Училище „И за мама” днес в... Недялко Йорданов и Хайгашод... Кулинарно състезание ще отсява... Ученици „осъдиха“ Хитър Петър...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.