СОУ “Димитър Талев“ отбеляза патронния си празник

Размер на шрифта: a | a | a 18:56 03 май 2015
За поредна година в края на април СОУ “Димитър Талев” в Добрич отбеляза своя патронен празник. С участието си в тържествата учениците демонстрираха уменията си и по нестандартен начин научиха повече за своя патрон – Димитър Талев.
Празникът започна на 29 април за първокласниците, групата за предучилищна подготовка към училището и децата от ЦДГ “Първи юни“, които участваха в редица щафетни игри в рамките 100 дни по програма „Стъпка по стъпка“. Същият ден ученици от 7-ми и 10-ти клас отбелязаха световната инициатива „2015 – година на светлината и светлинните технологии“  и научиха много за разнообразните приложения на светлината.
На 30 април талевци се включиха в различни дейности. Учениците от началния курс  посетиха Центъра за защита на природата и животните, където наблюдаваха поведението на животните и научиха нови екоигри. Бяха поднесени цветя на Архитектурно-скулптурния комплекс „Добротица“, а най-талантливите художници  изпъстриха асфалта със своите идеи на тема „Щастливо детство“. Третокласниците научиха повече за любимите си детски книжки в Регионалната бибилиотека „Дора Габе“. На територията на училището се осъществиха две инициативи за най-малките ученици – в международната кампанията “Draw disabilities” децата трябваше да изработят рисунка, на която да отразят своята представа за хората с увреждания. Инициативата се провежда съвместно с Фондация „Лумос“ и целта й е да повиши обществената чувствителност към този проблем. Ученици от 3-ти клас и групата за предучилищна подготовка организираха на училищната сцена шарен карнавал и показаха многото лица на детската усмивка.
Учениците от 5-ти до 7-ми клас доказаха своята сръчност и бързина в поредица от състезателни игри. Отличниците от прогимназиалния етап се впуснаха в оспорвана игра на скрабъл, а за любителите на изкуството бе отворено арт ателие за декупаж и рисуване на стъкло.
Учениците от 8 и 10 клас показаха своите отлични умения за работа със съвременните информационни технологии и с помоща на QR кодове разрешиха загадките, които техните преподаватели им бяха подготвили. Деветокласниците гледаха екранизация по романа „Железният светилник“ и ентусиазирано обсъждаха своите впечатления за основните персонажи и сюжета на произведението.
Тазгодишните абитуриенти и учениците от 11 клас проведоха разгорещен дебат на тема: „Моето утре – в България или в чужбина“. Мненията бяха различни и всеки от участниците подбраше най-добрите аргументи, за да защити тезата си. ДТ
реклама
реклама
реклама
Седмокласници от Добрич... БСП готви управленската си... Музиковедът Даниела Кузманова... Общината плаща финансовата... 219 преписки за неплатени данъци... Сбогуваме се с актьора Радомир... Наградиха Дневният център за... Лауреатите от „Слънчева... Стартира програмата „Еко... Български камерен оркестър и... Социално предприятие „Помощ в... Отбелязаха Световния ден на... Средната цена на декар... Служителка в "БИЛЛА” обжалва... Отпускат 30 млн. лв.... Кончето Искра – едно от... 10 години затвор получиха... Лятно училище се проведе по... В Детска градина „Звездица“... Day of execution са втората група в... Въпреки връщането на социалния... Четири основни улици в Добрич... На 7-мо място сме по... Проблемът с експлоатацията на... Йоана Христева с награда за... Отпускат 17 300 лв. за отбелязване... Школа за програмиране отваря... Добруджанският земеделски... Забавления за малките таланти... Амбициозен рок фестивал...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.