След 10 дни намериха 14-годишния Илия в Добрич

Размер на шрифта: a | a | a 17:37 07 август 2018
Автор: ДТ
14-годишният Илия А, който е настанен в Центъра за настаняване от семеен тип  в Добрич  и беше в неизвестност от  повече от 10 дни, е намерен от органите на реда, съобщиха  Областната дирекция на МВР-Добрич. Момчето е открито в неделя  вечерта в Добрич. Как и къде – от полицията не отговарят. „Срещу него няма извършено престъпление. Признало си е , че е водило скитнически живот. Спяло под тераси, в нещо като палатка. Илия знаел, че е търсен, но самият той не искал да бъде открит” – казва говорителят на полицията Стоян Стоянов..
Момчето е върнато в Центъра. Очаква се  да посети Първо РУ на МВР с възпитател, за да даде показания Възпитателят към центъра Деян Костадинов днес по обяд не пожела са каже,дали в момента Илия е в дома или не.
Заради множеството бягства от дома и скитничество отдел „Закрила на детето” в София го извежда от дома му заедно с брат му близнак и ги настанява възможно най-далеч - припомни още веднъж зам.-кметът д-р Емилия Баева. И посочи, че по закон близнаците не може да бъдат разделяни, въпреки че другото дете не създава проблеми.
Зам.-кметът каза още , че родителите на момчетата пожелали да ги вземат в дома си в София през лятната ваканция, но от отдел „Закрила на детето” в столицата не разрешили, включително и за близнака.  „Ние няма как да държим децата затворени, тъй като Центровете за настаняване от семеен тип са със свободен режим”, посочи д-р Баева. Тя каза, че с директора на дирекция „Социално подпомагане” в Добрич Магдалена Миткова ще осъществят връзка с отдел „Закрила на детето” в София, за да потърсят решение на проблема предвид честите напускания от Илия на  дома.
14-годишният напуска центъра на 28 юли вечерта. След като не се прибира до 22 ч. , когато е вечерният час,  е подаден сигнал в Първо РУ на МВР-Добрич, и е обявен за издирване.

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.