Семинар с доброволните формирования проведе областният управител

Размер на шрифта: a | a | a 17:54 08 ноември 2016
Автор: ДТ
Семинар с доброволните формирования за действия при бедствия и аварии проведе вчера областният управител Детелина Николова. Присъстваха инспектор Робертина Лалова от сектор „Доброволни формирования" към Отдел „Интегрирана пожарогасителна и спасителна дейност" в дирекция „Оперативни дейности" на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" - София, старши комисар Александър Джартов - директор на дирекция „Критична инфраструктура, превенция и контрол" в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" - София, комисар Дарин Димитров - директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" - Добрич, началниците на Районните служби на пожарната в Добричка област, кметове и служители от общините, имащи задължения по защита на населението и отговарящи за доброволните формирования по места.
Детелина Николова поздрави присъстващите по случай днешния голям християнски празник Архангеловден. Тя се обърна специално към униформените и цивилни служители на МВР, които отбелязват професионалния си празник в Деня на Св. Архангел Михаил, с пожеланието „да носят с чест и достойнство своята служба, да продължат професионално да следват своята мисия – опазването на реда и сигурността на българските граждани и спазването на законите на страната“.
В хода на семинара бяха дискутирани въпроси относно актуалното състояние на доброволните формирования на територията на областта: брой доброволци, преминато обучение и/или предстоящо провеждане на такова, екипировка, застраховки, готовност за участие в превенцията, ограничаването или ликвидиране на произшествия и др.
Старши комисар Александър Джартов представи промените в Закона за защита при бедствия и произтичащите от това ангажименти на областните управители и общините, в това число и на областните и общински съвети, които вече са създадени по места на база на Националната стратегия и Национален план за защита при бедствия, който през 2017 г. ще бъде факт. В рамките на дискусията бе обсъдена ролята и мястото на всеки един член в съветите и принципите на взаимодействие и добра комуникация между институциите с оглед прилагане на политиките за защита на населението, както и на програмите за превенция на критичната инфраструктура. 
Детелина Николова заедно със зам.-началника на Областната дирекция на МВР - Добрич Явор Колев, обсъди с кметовете на общини състоянието на престъпността в област Добрич в това число във всяка община, както и нуждата от мерки за по-ефективно противодействие в цялата област. Акцент бе поставен върху битовата престъпност, безопасното движение и опазването живота и собствеността на жителите на областта.
Семинарът е в съответствие с изискванията на Плана за изпълнение на Стратегията за развитие на доброволните формирования за защита при бедствия, пожари и други извънредни ситуации и премина под наслов „Ролята на ръководителя за функционирането на доброволното формирование“.

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.