„Селското стопанство и всичко за него” – безспорен и авторитетен агрофорум

Размер на шрифта: a | a | a 18:17 28 август 2018
Автор: ДТ
Лентата на откриването на 26-ото издание на международното изложение „Селското стопанство и всичко за него“, което започна вчера в спортния комплекс „Простор”, прерязаха зам.-министърът на земеделието, храните и горите Янко Иванов, народният представител Даниела Димитрова и изпълнителния директор на „Добрички панаир” Звезделина Иванова. Изложението бе открито от зам.-кмета на град Добрич арх. Боян Коларов.
Над 90 фирми от страната и чужбина участват в изложението, организирано от „Добрички панаир”АД. 
„Изложение, което извоюва авторитет през годините с представянето на сериозни фирми от страната и чужбина, които показват възможностите за инвестиране в аграрния отрасъл. Тук могат да се видят новости, очертаващи рамката на едно съвременно земеделие у нас и в съседните страни” - заяви в приветствието си зам.-министър Иванов.
„Амбицията на настоящия екип на министерството е да организира работата си в пряко практическо сътрудничество с вас – земеделските стопани, за да се намали излишната бюрокрация и да се насочи държавния ресурс в сектори, които се нуждаят от свежи пари за да функционират нормално в условията на пазарна икономика” - добави зам.-министърът.
„Хаджиоглу Пазарджик, пазарът на ханджията е бил кръстопът – място за среща на инициативните хора, които са видели свят в края на 19 век. Радостно е, че днес, благодарение на „Добрички панаир” и лоялността на  десетки фирми-изложители, това събитие продължава да бъде важно за България и за развитието на селското стопанство у нас” - заяви зам. кметът арх. Боян Коларов. 
В поздравителния адрес от областния управител Красимир Кирилов се казва:.”Изложението в Добрич е второто по големина в България и безспорно се е наложило като една от най-авторитетните прояви в бранша.”
Гости на откриването бяха още председателят на Общински съвет - Добрич Иво Пенчев,и изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие” – офис Добрич,Ивайло Йорданов, началникът на областната служба „Земеделие” Десислава Иванова.  
Сред най-новите  участници са фирми от Гърция, Украйна и Турция, които ще предлагат техника за обработка на полетата с лавандула и други етерично-маслени култури и за прибиране на реколтата, оборудване за товарене, сеялки и други селскостопански машини.  Заедно със семена от най-новите сортове пшеница за есенната кампания, на земеделските производители на панаира се предлагати разсад от лавандула, безсмъртниче, бял равнец и други етерично-маслени култури. На панаира се предлагат и нови модели трактори, комбайни, малогабаритна техника, съоръжения за животновъдството, сушилни инсталации, поточни линии за почистване.
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.