Съветниците одобриха побратимяването на Добрич и Кълъраш

Размер на шрифта: a | a | a 16:23 20 септември 2017
Автор: Славена Петрова
Общинските съветници подкрепиха предложението за побратимяването на Добрич с румънския град Кълъраш. Въпросът се гласува след получено предложение в Община град Добрич за подписване на договор за партньорски отношения с града в Югоизточна Румъния. Предложението без прието без въздържали се и  гласували „против”. Това е логично продължение на дългогодишното и успешно сътрудничество на общинските администрации по разнообразни трансгранични проекти. 
Кълъраш е разположен край брега на Дунав, срещу Силистра. Румънският град е административен център на окръг Кълъраш. Населението му е около 65 200 души според преброяване от 2011 г. Градът е център на дървообработваща, хранителна, стъкларска и текстилна промишленост.
С подписването на договор за побратимяване на двата града ще се създадат допълнителни възможности за обмяна на опит и информация за различни сфери на дейност, за реализация на съвместни проекти. Също така ще се позволи на жителите на Добрич и Кълъраш по-добре да се запознаят с историята, културата, традициите и обичаите на България и Румъния. 

реклама
реклама
реклама
Румен Христов: СДС ще търси... Обявяват Добрич и Тутракан за... За опасно наклонено дърво... Състоянието на добричката... Областният управител участва в... Нова постановка подготвя... Изложбата „Никола... Допълнителни средства към... Кметът на Добрич открива... Добрич става Град на... Гала вечер на балет "Арабеск" с... Обмениха опит за превенцията... Шефът на болницата участва в... Люси Иларионов представя... Книга на психотерапевта Дора... Свикват извънредна сесия... Одобриха актуализираната... 25 замърсени места в Добрич са... Продават осем общински... Съветниците задължиха кмета да... Новопостроените сгради –... Галерията с отворени врати за... Поетесата Камелия Кондова ще... Добричлия спечели таблет от... Деца, родители и библиотекари... Успешно приключи обучение на... Откриха учебната година в... За 65-а година училищният звънец... Гости от 5 държави уважиха... Приемат предложения за...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.