С торта, усмивки и танци малчугани и татковци отбелязаха Седмицата на бащата

Размер на шрифта: a | a | a 20:15 19 ноември 2014
Автор: Ана Иванова
В щуро празнично състезание заедно със своите бащи се включиха малчуганите от СОУ ,,Св. Климент Охридски” на 18 ноември. Надпреварата бе по повод Седмицата на бащата, която се отбелязва в рамките на Националната кампания ,,Да бъдеш баща”. В организацията на веселбата между малки и големи се включи Фондация ,,Ръка за помощ” – Добрич в качеството си на асоцииран партньор на Националната кампания, свързана с бащинството и СОУ,, Св. Климент Охридски”. В празничната забава пет отбора от деца и татковци се включиха в оспорвани състезания, свързани с много танци, рисуване и находчивост. Всеки татко имаше възможността да изпъстри лицето на своя малчуган и да покаже завидни умения с надпреварата с пастели и бои. Най-напходчиво изрисуваното детско лице получи почетното първо място.
Много бурни овации и смях предизвикаха танците на бащите с техните деца, между които бе поставен балон. Целта на състезанието бе малки и големи да покажат уменията си в танците, но без балонът да бъде спукан.
Всички гости на тържеството пък имаха възможност да разгледат изложбата от рисунки и снимки под наслов ,,С моя татко се забавляваме”.
Инициативата е страхотна! Мисля, че ние възрастните понякога имаме нужда да разпуснем и да забравим за проблемите. Всеки трябва да пази детското в себе си, защото хората, съхранили чистотата и невинността на децата са най-щастливи. Мисля, че това събитие ни направи по-близки и ни сплоти. Бих се радвал да присъствам отново на подобно тържество заедно с моята дъщеря, сподели Тодор Русев - един от гордите татковци.
В края на състезанието всички учители, родители и деца хапнаха от специално приготвена вкусна торта.
Националната кампания „Да бъдеш баща” обединява 10 неправителствени организации с опит в работата с деца, родители, образователни и социални институции. Тя цели  да постави фокус върху ползите от активното участие на бащите (и важните за детето мъже) в живота на децата за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на детето. „Да бъдеш Баща” е част от международна кампания ,,MenCare – a global fatherhood campaign”, която се провежда в над 20 страни от 5 континента. Целта на  MenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници с оглед на пълноценно развитие на децата. В България кампанията се реализира с подкрепата на OAK Foundation. Партньори и инициатори на кампанията са Фондация „Асоциация Анимус“, „Български център за джендър изследвания“, Фондация „Джендър образование, изследвания и технологии“, Фондация „За Нашите Деца“, „Институт по социални дейности и практики“, Фондация „Лале“, „Национална мрежа за децата“, Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, Асоциация „Родители“ (основен координатор), „Център за изследвания и политики за жените“.


реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.