С парад на приказни герои малчугани отбелязаха Международния ден на детската книга

Размер на шрифта: a | a | a 22:50 02 април 2015
Автор: Ана Иванова
Празнично утро с малчугани от ЦДГ №9 „Пчеличка” организира вчера Регионална библиотека ,,Дора Габе”. Събитието бе по повод Международния ден на детската книга и 210-тия юбилей на великия датски писател и поет – Ханс Кристиян Андерсен. Заедно с двата празнични повода, на 2 април,  библиотеката в Добрич отбеляза 65 години от своето създаване. Рожден ден честваха и учителите и малките палавници от ЦДГ №9 „Пчеличка”. С много емоции и гордост преподавателите отпразнуваха 50- те години на непрестанна грижа и любов към своите мънички възпитаници.
Походът на книгите откри Добринка Митева - главен библиотекар. Тя приветства децата в Интерактивния кабинет и им пожела да бъдат здрави, весели, любознателни и да посещават редовно библиотеката, за да се срещат често с книгите и да черпят знания от тях. Тонка Иванова, библиотекар от сектор „Работа с деца” запозна гостите с програмата на стартиралия Маратон на четенето и обяви новата инициатива на библиотеката за провеждане на Конкурс за детска рисунка на тема „Библиотеката през моите очи”. Специалните костюми и артистичните умения на децата направиха приказния парад изключително забавен за публиката, която трябваше да отгатне герои от коя приказка са. Децата се справиха чудесно и демонстрираха колко добре познават детските произведения. Децата поздравиха гостите с песнички за пролетта и предстоящия светъл християнски празник Великден, с послание до всички деца от Добрич.Малчуганите от детската градина превърнаха библиотеката в сцена, на която оживяха обичаните от всички нас  Андерсенови герои. Облечени като Червената шапчица, Грозното патенце, Трите прасенца и Храбрият оловен войник, мъниците показаха завидни знания в областта на литературата и доказаха, че от малки са възпитани с любов към книгите. Библиотечните специалисти от сектор ,, Робота с деца” представиха необятния свят на вълшебника на приказното слово - Андерсен и не пропуснаха да проверят знанията на децата по литература. С много артистизъм и майсторство малките палавници се превъплътиха в приказните герои и зарадваха малки и големи с детската си неподправеност и чистота.
Много съм щастлива, че отбелязваме своя 50-годишен юбилей. Пожелавам на всички учители да са здрави, все така всеотдайни и грижовни. На нашите дечица желая само усмивки и много игри. Нека не спират да бъдат все така търсещи и любознателни, сподели с вълнение директорката на детската градина – Галя Павлова.
По време на ,,приказната” среща бе обявен и конкурс за рисунка на тема ,,Библиотеката през моите очи”, в който всички мънички художници ще имат възможност да изразят своята уникалност и находчивост. Конкурсът е за деца до 14-годишна възраст, които обичат да пътуват в чудните книжни светове, споделиха от библиотеката.
Празненството завърши с танци, игри и усмивки. Разбира се не липсваха и подаръци. Каква по-хубава изненада  за един малчуган от интересна детска книжка?  В края на събитието библиотекарите почерпиха децата с лакомства. На празника присъстваха представители на отдел „Образование” при Община Добрич, преподаватели, библиотекари, журналисти.
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.