С множество еко - инициативи отбелязваме Дните на устойчивата енергия в Добрич

Размер на шрифта: a | a | a 21:00 18 септември 2014
Детски вело – крос, специално за най-малките жители на града ни  беше организиран вчера. Събитието стартира на велоалеята на улица ,,Никола Петков” с много усмивки, добро настроение и голямо вълнение. То премина под мотото ,,Движение в правилната посока” и имаше за цел да възпита у малчуганите любов и грижа към животните и природата. Инициативата беше част от ,,Общински дни на устойчивата енергия” в Добрич, които ще продължат до 22 септември. Специално облечени и екипирани с каски, наколенки и налакътници, мъниците показаха своите умения в колоезденето и искрено се забавляваха. След оспорваната надпревара с колела, тротонетки и ролери, децата посетиха Центъра за защита на природата и животните, където специално за тях бяха организирани състезателни игри на открито под наслов ,,Правете като нас – сред природата на час”. Там те имаха възможност да поиграят и да се повеселят на воля. Много детски глъч и веселие огласиха градския зоопарк. Усмивки и радост предизвикаха понитата, които с интерес разглеждаха децата и похапваха от лакомствата, с които ги черпиха мъниците. Игри с топки, обръчи и въжета бяха само част от забавленията на децата.
„Много е забавно, искам повече такива дни”, сподели румено и усмихнато къдрокосо момиченце.
Забавата завърши с много уморени, но щастливи и усмихнати деца.
В следващите дни инициативите, свързани с Дните на устойчивата енергия, ще продължат.
На 19 септември от 9. 30 ч. в парк – хотел ,, Изида” ще се проведе третият местен енергиен форум, в рамките на проект ,,Имаджин – ниско енергийни градове”. В него ще вземат участие младежи от местни еко – клубове и природозащитници.
Добрич ще отбележи подобаващо и Европейския ден без автомобили – 22 септември, като тогава  от 10 до 14 ч. , улица ,,Отец Паисий”, в участъка от бул. ,,Добруджа” до ул. ,,Ген. Гурко” ще бъде зона само за пешеходци и колоездачи.
В същия ден ще бъде организиран и масов велопоход със съдействието на магазин ,,Вело рай”. Маршрутът ще бъде удобен и забавен, съобщиха организаторите. Сборният пукт ще бъде пред Спортна зала ,,Добротица” в 11 ч. След това велосипедистите ще преминат през Градски парк ,,Св. Георги”, велоялеята по пешеходна зона ,,25 Септември”, площад ,,Свобода”, к-с ,,Виста М” и ще продължат към улица ,,Отец Паисий”, за да завършат вело – приключението на улица ,,Ген. Гурко”.
За участниците, на финала. от Община град Добрич са  осигурени минерална вода и рекламно-информационни материали. През цялата седмица на устойчивата енергия ще бъдат разпространявани брошури с практични съвети за пестене на енергия в бита чрез информационното бюро за енергийна ефективност в Общината. Разчитаме да изпълним с много деца, смях, движение, игри и усмивки улиците на нашия град по време на Европейската седмица на мобилността, коментираха организаторите.

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.