На изложението “Селското стопанство и всичко за него”

С атрактивен щанд представиха възможностите за европейско финансиране

Размер на шрифта: a | a | a 18:46 03 септември 2018
Автор: ДТ
На изнесена приемна и мобилен щанд, Областен информационен център – Добрич (ОИЦ-Добрич) популяризира дейността и услугите си по време на 26-ото международно изложение „Селското стопанство и всичко за него”, организирано от Добрички панаир АД, гр. Добрич.  Официално събитието бе открито на 28 август в Спортен комплекс  „Простор“ от Звезделина Иванова – изпълнителен директор на „Добрички панаир“. В изложението участваха над 90 фирми от страната и чужбина, които представиха земеделска техника, инвентар и инсталации за преработвателната промишленост, био препарати и др.
В рамките на четири дни, експертите от ОИЦ консултираха и информираха близо 65 земеделци, производители, търговци, граждани и гости на изложението, относно актуалните и предстоящи възможностите за финансиране на проекти с Европейските структурни и инвестиционни фондове на ЕС. Първите два дни, изнесената приемна бе част от фестивала „Даровете на природата“ по проект „Румъно-Българска органична предприемаческа мрежа“, финансиран по програма ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България, който се проведе в рамките на панаира. В него участваха производители на био продукция от България и Румъния. Пред посетителите на фестивала и панаира, Геновева Друмева, управител на ОИЦ – Добрич представи дейностите на центъра, услугите, които предоставя, както и отворената подмярка 4.1.2 "Инвестиции в земеделски стопанства по Тематична подпрограма за развитие на малки стопанства" по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Информационния щанд беше посетен и от заместник-министъра на земеделието, храните и горите Янко Иванов, който оцени високо ролята на мрежата от информационни центрове и благодари на екипа на ОИЦ - Добрич за популяризирането на възможностите по Програма за развитие на селските райони. Инж. Десислава Атанасова – Директор на Областна дирекция „Земеделие“ – Добрич изрази намерение за бъдещо партньорство в организирането на информационни събития.
Посетителите на изнесената приемна предимно се интересуваха от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) - условията за допустимост на кандидатите, изчисляване на икономическия размер на стопанството и допустимите инвестициите и дейности.
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.