На изложението “Селското стопанство и всичко за него”

С атрактивен щанд представиха възможностите за европейско финансиране

Размер на шрифта: a | a | a 18:46 03 септември 2018
Автор: ДТ
На изнесена приемна и мобилен щанд, Областен информационен център – Добрич (ОИЦ-Добрич) популяризира дейността и услугите си по време на 26-ото международно изложение „Селското стопанство и всичко за него”, организирано от Добрички панаир АД, гр. Добрич.  Официално събитието бе открито на 28 август в Спортен комплекс  „Простор“ от Звезделина Иванова – изпълнителен директор на „Добрички панаир“. В изложението участваха над 90 фирми от страната и чужбина, които представиха земеделска техника, инвентар и инсталации за преработвателната промишленост, био препарати и др.
В рамките на четири дни, експертите от ОИЦ консултираха и информираха близо 65 земеделци, производители, търговци, граждани и гости на изложението, относно актуалните и предстоящи възможностите за финансиране на проекти с Европейските структурни и инвестиционни фондове на ЕС. Първите два дни, изнесената приемна бе част от фестивала „Даровете на природата“ по проект „Румъно-Българска органична предприемаческа мрежа“, финансиран по програма ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България, който се проведе в рамките на панаира. В него участваха производители на био продукция от България и Румъния. Пред посетителите на фестивала и панаира, Геновева Друмева, управител на ОИЦ – Добрич представи дейностите на центъра, услугите, които предоставя, както и отворената подмярка 4.1.2 "Инвестиции в земеделски стопанства по Тематична подпрограма за развитие на малки стопанства" по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Информационния щанд беше посетен и от заместник-министъра на земеделието, храните и горите Янко Иванов, който оцени високо ролята на мрежата от информационни центрове и благодари на екипа на ОИЦ - Добрич за популяризирането на възможностите по Програма за развитие на селските райони. Инж. Десислава Атанасова – Директор на Областна дирекция „Земеделие“ – Добрич изрази намерение за бъдещо партньорство в организирането на информационни събития.
Посетителите на изнесената приемна предимно се интересуваха от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) - условията за допустимост на кандидатите, изчисляване на икономическия размер на стопанството и допустимите инвестициите и дейности.
реклама
реклама
реклама
Румен Христов: СДС ще търси... Обявяват Добрич и Тутракан за... За опасно наклонено дърво... Състоянието на добричката... Областният управител участва в... Нова постановка подготвя... Изложбата „Никола... Допълнителни средства към... Кметът на Добрич открива... Добрич става Град на... Гала вечер на балет "Арабеск" с... Обмениха опит за превенцията... Шефът на болницата участва в... Люси Иларионов представя... Книга на психотерапевта Дора... Свикват извънредна сесия... Одобриха актуализираната... 25 замърсени места в Добрич са... Продават осем общински... Съветниците задължиха кмета да... Новопостроените сгради –... Галерията с отворени врати за... Поетесата Камелия Кондова ще... Добричлия спечели таблет от... Деца, родители и библиотекари... Успешно приключи обучение на... Откриха учебната година в... За 65-а година училищният звънец... Гости от 5 държави уважиха... Приемат предложения за...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.