Рисунка на момиче от Добрич краси календара на УНИЦЕФ за 2015 г.

Кметът на Добрич се срещна с младия талант

Размер на шрифта: a | a | a 20:24 10 декември 2014
Автор: Галина Михайлова
 Виктория Барбова е 14-годишна девойка, която е деветокласничка в СОУ ”Св. Климент Охридски” в Добрич. Талантливото момиче се отличи сред връстниците си с факта, че нейна рисунка стана част от календара на Unicef за 2015 година. Това се случи след като талантливата Виктория участва със своя творба в Международния конкурс International Environmental Children's Drawing Contest в град Токио, Япония. Вчера тя се срещна с кмета на Добрич Детелина Николова. Младата художничка бе притеснена от вниманието към личността й, въпреки подкрепящото присъствие на майка й, която също е ангажирана с творческа дейност (работи като реставратор в РИМ-Добрич). Момичето сподели, че е много щастлива, че нейната творба е част от календара на Unicef, заедно с рисунките на още 11 млади творци от други държави. Творбата на Вики краси страницата за месец ноември. Избраните за календара детски произведения са селектирани от общо над 1 000 творби, изпратени за участие в конкурса.
Това не е първото признание за таланта на Виктория Барбова. Всяко нейно участие в конкурс приключва с връчването на приз, стана ясно при срещата й с кмета на Добрич. Момичето сподели, че обича да рисува хора и животни, вдъхновява се от природата и дори фотографира интересни обекти и ситуации от заобикалящия свят, с идеята после да ги включи в своите картини. Рисувам от 4-годишна и смятам и в бъдеще да продължавам да се реализирам в тази сфера. Интересуват ме образите в анимацията, каза Виктория, която подчерта, че успехите си дължи на ателие “Стела и Дара” при Младежки център - Добрич с ръководители Стела Славова и Даринка Стаматова, което посещава редовно от години. Все още обаче не е решила къде ще продължи да учи след три години, когато завършва средното си образование. Любимият й художник е Владимир Димитров – Майстора. Има пристрастия и към своите творби, част от тях подарява, но си има и любимо лично творчество, което краси бюрото у дома й.  
След разговор с младата талантлива художничка кметът на Добрич, не изпрати гостенката си без подаръци. Вики получи от Детелина Николова книгата на Ивайло Петров “Преди да се родя и след смъртта ми”, с пожеланието да почерпи опит и вдъхновение от този майстор на писаното слово, както и тематично украшение, което да допълни интериора в дома й за Коледните и Новогодишните празници.


 
реклама
реклама
реклама
Румен Христов: СДС ще търси... Обявяват Добрич и Тутракан за... За опасно наклонено дърво... Състоянието на добричката... Областният управител участва в... Нова постановка подготвя... Изложбата „Никола... Допълнителни средства към... Кметът на Добрич открива... Добрич става Град на... Гала вечер на балет "Арабеск" с... Обмениха опит за превенцията... Шефът на болницата участва в... Люси Иларионов представя... Книга на психотерапевта Дора... Свикват извънредна сесия... Одобриха актуализираната... 25 замърсени места в Добрич са... Продават осем общински... Съветниците задължиха кмета да... Новопостроените сгради –... Галерията с отворени врати за... Поетесата Камелия Кондова ще... Добричлия спечели таблет от... Деца, родители и библиотекари... Успешно приключи обучение на... Откриха учебната година в... За 65-а година училищният звънец... Гости от 5 държави уважиха... Приемат предложения за...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.