Работна група ще анализира проблемите на “Тролейбусен транспорт”

Набелязват и мерки за пресруктуриране или ликвидация на дружеството

Размер на шрифта: a | a | a 19:08 09 септември 2013
Автор: ДТ
Сформирането на работна група, която да направи анализ на състоянието на “Тролейбусен транспорт” ЕООД и за предприемане на действия, включително правни, за преструктуриране или ликвидиране на дружеството предстои да гласува Общинския съвет на Добрич на заседание на 17 септември.
През юли местният парламент на Добрич утвърди нова общинска транспортна схема, според която основните тролейбусни линии ще бъдат изпълнявани от „Автобусен транспорт“ ЕООД.
Вносител на докладната записка, свързана с бъдещето на “Тролейбудсен транспорт “ е зам.-кметът “Икономическо развитие и европейски фондове” на Община Добрич Надежда Петкова.
Дружеството е регистрирано в Добрички окръжен съд през 1998 г. с предмет на дейност тролейбусен транспорт, поддръжка и ремонт на транспортни средства, подготовка и квалификация на кадри, търговска дейност в страната, обучение на водачи на МПС (без издаване на свидетелства).
Мрачната картина с финансово-икономическите резултати за 2012 г. показва намаление на приходите, както и на пътниците, ползващи тролейбуси. Пътникопотокът е с 25 на сто по-малко в сравнение с 2011 г., пише в докладната. Дружеството има непокрити загуби от минали години в размер на 501 000 лв. За всеки изминат от тролеите километър се отчита загуба от 82 стотинки. Към края на юли тази година задълженията на “Тролейбусен транспорт” ЕООД възлизат на 210 000 лв., като 177 000 лв. от сумата са дълг към НОИ. В докладната, която ще гласува Общинския съвет на 17 септември се напомня, че е амортизирана и тролейбусната мрежа, за чиято поддръжка са необходими много средства.
Работната група ще трябва в едномесечен срок да анализира проблемите около „Тролейбусен транспорт“ ЕООД и да предложи правни и фактически действия за преструктуриране или ликвидация на дружеството. Групата се сформира към постоянната комисия „Транспорт, инфраструктура и екология“.
Очаква се от 1 юли 2014 г. в Добрич да няма тролейбусен транспорт.

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.