Процедурите за водния цикъл на Добрич пред финализиране

Фирмите-изпълнители ще трябва да свършат работата в двойно по-кратки срокове

Размер на шрифта: a | a | a 19:20 18 ноември 2013
Автор: ДТ
Пред финализиране са всички процедури по проекта за водния цикъл на Добрич, обяви вчера кметът на града ни Детелина Николова. Тя добави, че дори Общината да получи покана за подписване на договор, мащабните дейности, заложени по план за 2 години ще трябва да приключат за 12 месеца – до края на 2014 г. Вероятно ще се наложи да бъде проведена среща с фирмите-изпълнители и да им се обясни, че трябва да се справят в двойно по-кратки срокове. Ще поискаме от министерството и управляващите органи да отстояват пред Брюксел възможности за отсрочка, заяви Детелина Николова. Тя бе категорична, че връщане назад не трябва да има и е задължително този проект да бъде реализиран. Още през 2004 г. Община Добрич започна да прави постъпки за подобряване водния цикъл на града. Това е от изключителна важност за града ни- не само с оглед качественото водоснабдяване, а и за да не бъдем и в бъдеще постоянно изненадвани от повреди по инфраструктурата заради аварии на остарелия водопровод.
Проектът за водния цикъл на Добрич е на стойност 115 млн.лв. Той предвижда реконструкция на 86 километра водопроводна мрежа, рехабилитация на главни канализационни колектори, пречиствателна станция.
Очаква се с новия Закон за водите да се реши и проблемът с ДДС, който общините трябваше да плащат по водните проекти.
Представители на Европейската инвестиционна банка се очакват на 21 и 22 ноември в Добрич. Те ще проведат срещи с ръководството на ВиК и кметския екип във връзка с водния цикъл на града.
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.