Приемен ден ще проведат съветниците от ГЕРБ-Добрич

Темата е възстановяването на една от най-успешните програми на Общината

Размер на шрифта: a | a | a 18:01 21 февруари 2018
Автор: ДТ
Общинските съветници от ПП ГЕРБ в Добрич ще провеждат редовни приемни дни за граждани всеки четвъртък. Решението бе взето на съвместно заседание на съветниците и общинското ръководство на партията. Днес от 17,30 до 18,30 часа в офиса на ПП ГЕРБ на бул. „25 септември“ №3 приемна ще имат председателят на Общинския съвет Иво Пенчев и съветниците Младен Матеев и Иван Колев. 
Гражданите ще могат да дадат своите предложения във връзка с проекта за актуализация на Програмата за реализация на благоустройствени мероприятия върху обекти, общинска собственост, с участие на местното население. Предстои той да се разгледа на заседанието на Общинския съвет на 27 февруари. 
По този начин ще бъде възстановена една от най-успешните програми на Община Добрич. Тя е първата българска община, която разработи и започна работа по такава програма през 2005 година. Нееднократно е сочена като пример за успешно гражданско участие в бюджетния процес на форуми у нас и чужбина. Донесла е на Община Добрич не една награда за добра практика. Днес програмата вече се прилага в множество общини у нас. Още през първите две години бяха реализирани 38 обекта на стойност 190 000 лева. Сред тях са много предблокови пространства, тротоари, детски и спортни площадки. Един от първите обекти, показал устойчивост през годините, е площадката с фитнес уреди на открито в градския парк в Добрич, която почти десет години се ползва целогодишно от хора на възраст между 4 и 84 години.
При обсъждането на проекта за бюджет на Община Добрич през януари 2018 година общинските съветници от ГЕРБ предложиха програмата да бъде възстановена и от местната хазна да бъдат заделени отново средства за такива публично-частни партньорства. Групата на ГЕРБ в местния парламент със задоволство отбелязва, че ръководството на Общината е възприело идеята и внася проект за актуализация на иновативната програмата. 
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.