Приеха програмата за реализация на Плана за развитие на община Добричка през 2018 г.

Размер на шрифта: a | a | a 18:12 29 март 2018
Автор: ДТ
Над 25 проектопредложения разгледа вчера на редовното си заседание Общинския съвет на Добричка. Съветниците одобриха годишния доклад за 2017 г. за изпълнението на Общинския план за развитие на добруджанската община за периода 2014 – 2020 г. и програмата за реализация на Плана за 2018 г. Докладната записка бе внесена от кмета на общината инж. Тошко Петков.   
По отношение на развитието на туризма за 2018 г. в Плана е заложено превръщането на крепостта „Одърци” в туристически обект, като за целта за предвидени 5 000 лв. за дейности по почистването на обекта от самозалесила се храстовидна растителност. Ще се работи за популяризирането на местния туристически потенциал чрез издаването на туристически справочник  и рекламни брошури. 7 500 лв. са предвидени през 2018 г. за включване към интернет страницата на общината на модул „Туризъм”, в който да се популяризират местните туристически ресурси. 
В списъка с инициативи във връзка с опазването на околната среда за тази година е предвидено да се закупят още контейнери за смет за около 54 000 лв., като 25 000 лв. от сумата е за купуване на съдове за биоразградими отпадъци, още 25 000 лв. са за контейнери за смет тип „Бобър”, а 4 000 лв. са за осигуряването на цветни полиетиленови торби за отпадъци, които да се раздават безвъзмездно на населението, за да събират разделно отпадъците.  Още 60 000 лв. са за ликвидиране на нерегламентираните сметища. Набелязани за конкретни мерки за подобряване на транспортната инфраструктура, за подобряване на водоснабдителната система, на средата за живот в общината и много др. 
Одобрен бе годишния доклад за изпълнените мерки за енергийна ефективност за 2017 г. Мерките са основно за намаляване на разходите за улично осветление, за горива и за отопление. Подменени са със светодиодни (LED) осветителните тела по всички улици в село Самуилово  и по някои улици в селата Бранище и Стефан Караджа – общо 130 броя осветителни тела на стойност 18 400 лв. В Самуилово вече се отчита 40% икономия на консумираната за улично осветление ел. енергия. За намаляването на разхода за гориво са допринесли основно ремонти по пътните платна. Извършен е основен ремонт на 11 пътя, осигуряващи достъп до 30 села. Рехабилитирани са 27 145 кв. м. асфалтова настилка на стойност 605 585 лв. Текущ ремонт е извършен на улици в 48 села за над 933 000 лв. 
Съветниците на Добричка дадоха съгласие общината да кандидатства с проектно предложение по Програмата за развитие на селските райони по мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони”. То е за реконструкция, ремонт, обзавеждане на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в село Ведрина. 
Приети бяха и Общинската програма за закрила на детето за 2018 г., Плана за противодействие на тероризма в община Добричка, изпълнението на Общинската програма за управление на отпадъците за 2017 г. , отчет за изпълнението на Програмата за опазване на околната среда за 2017 г. и др. ДТ
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.