Преустановяване на тормоза с ежедневното спиране на водата

обещава Юлиан Иванов, който се завръща като управител на ВиК-Добрич

Размер на шрифта: a | a | a 18:12 05 август 2013
Автор: ДТ
Юлиан Иванов се завръща на поста управител на ВиК – Добрич, стана ясно в края на миналата седмица. Експертът бе шеф на добричкото водно дружество за около 45 дни през есента на миналата година. Юлиан Иванов бе назначен на невралгичната длъжност на 20 септември 2012 г. Той бе разработил амбициозна стратегия за оздравяване на водното дружество, но не получи възможност да я приложи на практика. На 1 ноември от регионалното министерство решиха да “спуснат” командирован от София специалист – Радослав Русев, който за деветте месеца като управител ще се запомни най-вече с постоянните спирания на водата заради аварии. При това непредвидени. През последния месец-два положението бе станало нетърпимо, защото повреди в Добрич се отстраняваха ежедневно и постоянно части от града оставаха на сухо. По време на краткия си престой като управител Юлиан Иванов бе поел ангажимент, който спазваше – да няма непредвидени спирания на водоподаването и воден режим. Какъвто дефакто, макар и необявен бе налице при неговия приемник, оказал се и предшественик. Хубавото е, че  от регионалното министерство най-после се усетиха и си прибраха натрапения на добруджанци “специалист”. А още по-добре е, че са решили да дадат възможност на Юлиан Иванов да реализира стратегията си.
Готвим анализ на причините за постоянните аварии в последно време и до 2-3 седмици мисля, че ще успеем да възстановим нормалното водоподаване, което бяхме осигурили на нашите клиенти за краткото време докато бях управител. Това заяви в отговор на въпрос на ДТ Юлиян Иванов. Той добави, че другите приоритети в стратегията му са оптимизиране на разходите и увеличаване на приходите, като задължителен елемент от финансовото оздравяване на ВиК – Добрич. Друга основна задача е търсенето на възможности за подмяна на тотално амортизираната водопреносна мрежа. За 45 дни като управител на ВиК през есента Юлиян Иванов успя със съдействието на арендатори и общини да осигури смяната на 14 км. водопроводи край шабленското село Захари Стояново и в района на Житница и Тянево. По отношение на събираемостта на приходите Юлиан Иванов каза, че има конкретни идеи за реализиране на мероприятия в квартали и райони, където има проблем със събирането на дължимите суми от некоректни абонати на водното дружество.
Инж. Юлиян Иванов е роден през 1973 г. в Тервел. Завършил е Техническия университет във Варна. От 2004 до 2007 г. е бил началник на район Тервел във "ВиК". Работил е като технически ръководител в курорта Албена до пролетта на миналата година, когато след конкурс е назначен в „Топлофикация"-София. Работил е с едни от най-добрите ВиК-инженери в страната.
Назначението ми е експретно, а не политическо, категоричен бе Юлиан Иванов. Той добави, че Радослав Русев, който го наследи като управител на ВиК, а вчера му предаде отново поста също е експерт. За втори път във ВиК – Добрич има нормално предаване и приемане на длъжността управител – първият бе когато аз отстъпих поста и оставих на колегата немалко свършена работа за кратко време, каза Юлиян Иванов. Сега заварвам дружеството по-добре подредено в сравнение с есента на миналата година. Направени са добри неща в посока събираемостта, инкасото, осчетоводяването. Но има още много работа за вършене и аз съм готов да се заема с нелеката задача – оздравяване на добричкото водно дружество. Убеден съм, че резултатите няма да закъснеят, каза в заключение управителят на ВиК – Добрич Юлиан Иванов.

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.