Представиха сборник с творби на децата от “Литературна къща”

Размер на шрифта: a | a | a 17:33 13 декември 2015
Литературен сборник с детско творчество бе представен на 11 декември в галерия “Георги Петров” в Добрич. Изданието включва поезия и проза – част от продукция на клуб за творческо писане “Литературна къща” с ръководител Генка Петрова за учебната 2014-2015 година. Генка Петрова е съставител и редактор на сборника, включващ по няколко произведения от общо 13 деца от начален и среден курс на обучение. Младите таланти са станали през годината лауреати на множество национални литературни конкурси, два международни и един на областно ниво.
Сред намерилите място в изданието произведения са: “Пролетно вдъхновение”, “Януари”, “Мама”, “Левски”, “Мечти”, “Историята на едно контролно” и др.
На премиерата на сборник с детски творби в навечерието на коледните и новогодишните празници, съвсем естествено се появи и Дядо Коледа. Приятната изненада за децата осигури с изпълнението си актьорът Красимир Демиров.
На премиерата на книжката присъстваха деца, родители и любители на писаното слово. Сред гостите на събитието бе Детелина Николова – областен управител на Добрич. Генка Петрова подчерта, че сборникът е издаден благодарение на общинско финансиране, отпуснато в периода, когато Детелина Николова бе кмет на града. Тя изрази надежда тази грижа към пишещите деца да я има и от страна на новия кметски екип на Добрич.  
На премиерата прозвучаха част от творбите на децата. Със стихотворение поздрави присъстващите и третокласничката Боряна, която е най-малката “писателка” в клуба за творческо писане.
Литературният критик Драгомил Георгиев отбеляза, че сборника включва поезия и проза, създадена от деца, белязани с желание и любов и умеещи да превръщат думите в свои приятели. Те показват умение свободно да използват словото, а в творбите им има дързост и образност, носят силата на откровението, защото са детски и истински, подчерта Георгиев. ДТ

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.