Пратиха пиян и неправоспособен водач зад решетките

Размер на шрифта: a | a | a 18:15 21 март 2018
Автор: ДТ
Ефективна присъда постанови Окръжният съд в Добрич за неправоспособен водач, седнал зад волана след употреба на алкохол. Окръжните магистрати потвърдиха присъда на районните съдии в Добрич, с която на 40-годишният Бейнур М. от Добрич е наложено ефективно наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим и 500 лв. глоба. 
Районният съд е признал подсъдимия Бейнур М. е за виновен, че на 26 април 2016 г., на кръстовище в село Паскалево, е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си 1.45 на хиляда. По делото е установено, че подсъдимият е шофирал с превишена скорост и наближавайки кръстовището е загубил контрол върху управлението на автомобила, който напуснал платното за движение и се ударил последователно в дърво и крайпътна ограда. В резултат на произшествието мъжът получил наранявания и бил откаран в Бърза помощ, където му била взета кръвна проба за изследване и станало ясно, че е шофирал след употреба на алкохол. По делото е приложена и епикризата на подсъдимия, в която е вписано, че при прегледа му в болница, той е миришел на алкохол. В хода на съдебното производство първоначално мъжът твърдял, че бил на една чаша бира, после изразил желание за споразумение, а на по-късен етап заявил, че не е употребил алкохол, а е пил сироп и хапчета. Той е обжалвал присъдата си с искане за нейната отмяна като незаконосъобразна и немотивирана. 
Окръжните магистрати счетоха обаче, че липсват основания за отмяна или изменение на присъдата. В решението си те коментират, че подсъдимият е неправоспособен водач и вече са му били налагани по административен ред наказания за това, че е управлявал без книжка и под въздействие на алкохол. Освен това мъжът има предходни осъждания, включително за същото престъпление. При този очевиден превес на утежняващи вината обстоятелства определените от районните съдии наказания са справедливи и липсват основания за тяхното намаляване, посочват окръжните магистрати. Съдебният състав прецени, че правилно е било постановено мъжът да изтърпи ефективно наказанието си предвид предходните му осъждания с наложени наказания лишаване от свобода. Воден от тези съображения Окръжният съд счете, че постановената на първа инстанция  присъда е правилна, законосъобразна и справедлива и следва да бъде потвърдена изцяло.
Решението на Окръжен съд - Добрич е окончателно и не подлежи на обжалване.

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.