Пратиха пиян и неправоспособен водач зад решетките

Размер на шрифта: a | a | a 18:15 21 март 2018
Автор: ДТ
Ефективна присъда постанови Окръжният съд в Добрич за неправоспособен водач, седнал зад волана след употреба на алкохол. Окръжните магистрати потвърдиха присъда на районните съдии в Добрич, с която на 40-годишният Бейнур М. от Добрич е наложено ефективно наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим и 500 лв. глоба. 
Районният съд е признал подсъдимия Бейнур М. е за виновен, че на 26 април 2016 г., на кръстовище в село Паскалево, е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си 1.45 на хиляда. По делото е установено, че подсъдимият е шофирал с превишена скорост и наближавайки кръстовището е загубил контрол върху управлението на автомобила, който напуснал платното за движение и се ударил последователно в дърво и крайпътна ограда. В резултат на произшествието мъжът получил наранявания и бил откаран в Бърза помощ, където му била взета кръвна проба за изследване и станало ясно, че е шофирал след употреба на алкохол. По делото е приложена и епикризата на подсъдимия, в която е вписано, че при прегледа му в болница, той е миришел на алкохол. В хода на съдебното производство първоначално мъжът твърдял, че бил на една чаша бира, после изразил желание за споразумение, а на по-късен етап заявил, че не е употребил алкохол, а е пил сироп и хапчета. Той е обжалвал присъдата си с искане за нейната отмяна като незаконосъобразна и немотивирана. 
Окръжните магистрати счетоха обаче, че липсват основания за отмяна или изменение на присъдата. В решението си те коментират, че подсъдимият е неправоспособен водач и вече са му били налагани по административен ред наказания за това, че е управлявал без книжка и под въздействие на алкохол. Освен това мъжът има предходни осъждания, включително за същото престъпление. При този очевиден превес на утежняващи вината обстоятелства определените от районните съдии наказания са справедливи и липсват основания за тяхното намаляване, посочват окръжните магистрати. Съдебният състав прецени, че правилно е било постановено мъжът да изтърпи ефективно наказанието си предвид предходните му осъждания с наложени наказания лишаване от свобода. Воден от тези съображения Окръжният съд счете, че постановената на първа инстанция  присъда е правилна, законосъобразна и справедлива и следва да бъде потвърдена изцяло.
Решението на Окръжен съд - Добрич е окончателно и не подлежи на обжалване.

реклама
реклама
реклама
Стартира инициативата „Бъдеще... Откриха барелеф на Пейо Яворов... Откриват филателна изложба... Румен Христов: СДС ще търси... Обявяват Добрич и Тутракан за... За опасно наклонено дърво... Състоянието на добричката... Областният управител участва в... Нова постановка подготвя... Изложбата „Никола... Допълнителни средства към... Кметът на Добрич открива... Добрич става Град на... Гала вечер на балет "Арабеск" с... Обмениха опит за превенцията... Шефът на болницата участва в... Люси Иларионов представя... Книга на психотерапевта Дора... Свикват извънредна сесия... Одобриха актуализираната... 25 замърсени места в Добрич са... Продават осем общински... Съветниците задължиха кмета да... Новопостроените сгради –... Галерията с отворени врати за... Поетесата Камелия Кондова ще... Добричлия спечели таблет от... Деца, родители и библиотекари... Успешно приключи обучение на... Откриха учебната година в...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.