Посланикът на Норвегия и кметът на Добрич прерязаха лентата на обновения Младежки център

Размер на шрифта: a | a | a 19:24 01 март 2016
Обновеният по проект Младежки център – Добрич вчера бе официално открит. Лентата прерязаха посланикът на Норвегия у нас Нейно Превъзходителство Гюру Катарина Викьор и кметът на Добрич Йордан Йорданов. Част от събитието станаха също така зам-кметове на Добрич, председателят на Общинския съвет Иво Пенчев, областният управител на Добрич Детелина Николова, представители на Министерството на образованието и науката и на младежки центрове в Пловдив, Стара Загора и Враца, жители на града.
Обновяването на сградата и околното пространство се извърши по проект на Община Добрич „Младежки център Добрич – Вашето утре“, финансиран по „Програма Деца и младежи в риск“, Компонент 1 „Младежи в риск“ на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014. Партньори по проекта са читалище „Романо дром 2002“, СОУ „Любен Каравелов“ и СОУ „Димитър Талев“. Стойността му е 1 269 461 евро.
Трябва да помним миналото си и да надграждаме постигнатото. Важно е да дадем на младите хора в Добрич това, от което се нуждаят. Пожелявам успех в работата на обновения Младежки център, каза при откриването кметът на Добрич.  
За първи път съм в Добрич и се радвам, че на Младежкия център се гледа като на важен ресурс за развитието на младите хора в града, каза посланикът на Норвегия Н. Пр. Гюру Катарина Викьор. Това е един от четирите центъра в България, в които са вложени средства от така наречения норвежки финансов механизъм, предоставени от Норвегия, Исландия и Лихтенщайн. Вече са открити младежките центрове в Стара Загора и Пловдив, скоро ще отвори врати и обекта  във Враца, обясни тя.
Част от програмата на събитието бяха музикални изпълнения на възпитаници на школи към Младежкия център в Добрич, а официалните гости получиха в дар сувенири, изработени в клуба за приложни дейности в ОМЦ.  
По проекта „Младежки център Добрич – Вашето утре” са назначени 5 младежки работници, двама ромски медиатори и 2-ма психолози. Сформирани са 17 нови групи по интереси към Младежкия център.
Строително-ремонти дейности в Младежки център Добрич включваха: полагане на топлоизолации по стени, покриви и подове, подмяна на амортизирана дограма с нова ПВЦ такава; смяна на водопроводна и канализационна мрежи вътре в сградата, подобряване отводняването на покривните пространства и ремонт на санитарните възли; подмяна на съществуващите електрически инсталации, електрически табла и осветителни тела; реконструкция на котелната инсталация и на системите на вентилация и отопление на концертната зала. Също по проекта се обособи  "кампус" с 35 легла – 11 стаи, всяка една с отделен санитарен възел. Обновени са залите в Центъра, като са обезпечени и с оборудване, необходимо за дейностите в Младежкият център. С модерен интериор, оборудвана със съвременни технологии в озвучаването и сценичното осветление е концертната зала, за да има условия за провеждане на концерти, конференции и семинари. По проекта са реализирани мотивационни обучения „Първи стъпки към успешна кариера”, образователни обучения „Училище за родители”, културни мероприятия пленер „Големите учат малките” и др. Сред дейностите бе и младежки обмен в Норвегия с цел изучаване на добри практики при работата с деца и младежи в неравностойно положение и интегрирането  им в общността.
На концерт „Вашето утре“ ни кани днес от 18 ч. Младежкия център. Проявата е в рамките на проекта, по който се извърши и обновяването на сградата. В концерта са включени изпълнения на музикален театър, хип-хоп група, танцова група за латино танци, вокална група, студио за актьорско майсторство и състав за народни танци. Участниците във формациите са се подготвяли в рамките на проекта. ДТ

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.