Подредиха изложба на детски рисунки “С очите си видях бедата”

Размер на шрифта: a | a | a 19:09 02 септември 2018
Автор: ДТ
Изложба с детски рисунки от областния кръг на конкурса “С очите си видях бедата” е подредена в Регионална библиотека “Дора Габе”. Организатори са библиотеката, Регионална дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението” Добрич, Регионална” и Регионално управление на образованието Добрич. Конкурсът за детска рисунка „С очите си видях бедата” се провежда за първи път през 2002 г. по инициатива на Държавна агенция „Гражданска защита”. По-късно името на конкурса бе променено на „Мисия Спасител”, а през 2012 година отново се връща първоначалното име като по-точно и емоционално. От  2006 година конкурсът прераства в международен под егидата на Секретариата на Частичното споразумение за големите рискове към Съвета на Европа. 
Тази година по темата са работили деца и младежи от 5 до 18 годишна възраст от общините: Тервел, Добрич, Шабла, Балчик и Крушари. Допуснатите до областния кръг рисунки са 112. Тридесет и три от тях са класирани за участие в Международния кръг, който ще се проведе през месец октомври 2018 г. в София. От класираните рисунки е експонираната изложба във фоайето на регионалната библиотека в Добрич. В своите рисунки участниците са изразили придобитите знания за оцеляване при различните бедствия. Те са нарисували образа на пожарникари и спасители, които всеки ден се борят с „бедата”, помагат на пострадали и спасяват човешки живот.
Експозицията е посветена на 14 септември – ден на пожарната безопасност и защитата на населението в Република България и е съпътствана от библиотечни документи от фонда на библиотеката, запознаващи с подготовката и адекватната реакция при бедствия.
Организаторите канят всички жители и гости на Добрич да посетят изложбата, която ще остане в библиотеката до 7 септември. 
ДТ
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.