проф. Светла Бъчварова

Подписи срещу търговското споразумение ЕС-САЩ събират социалистите

Размер на шрифта: a | a | a 19:53 26 юли 2015
Над 25 000 подписа срещу сключването на търговското спозумение между Европейския съюз и САЩ са събрани по инициатива на БСП в цялата страна. Това обяви народният представител за Осми Добрички избирателен район от левицата проф. Светла Бъчварова. По нейна инициатива в града ни в края на миналата седмица бе организирана дискусия за опасностите, които крие за българската икономика Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство /ТТИП/ между ЕС и САЩ. Според Бъчварова с влизането му в сила ще се орежат социални придобивки, които българските граждани ползват в момента. Търговското споразумение ще направи българската икономика неконкурентноспособна, изцяло зависима от американските компании, предупреди депутатът от левицата. Тя бе категорична, че споразумението застрашава икономиката на всички европейски държави. Влизането в сила на това споразумение ще отвори вратите за проучвания и добив на шистов газ и за навлизане на продукти с ГМО на българския пазар, смята още Светла Бъчварова. България ще бъде неконкурентноспособна и в животновъдството,  и в птицевъдството. Според Бъчварова, и вицепремиерът Меглена Кунева, и външният министър Даниел Митов се опитват да неглижират последиците от споразумението, а в Парламента нямало желание за обсъждането му.
От името на граждански организации в Добрич и региона, Синтия Недялкова постави за пореден път на дневен ред заплахата за евентуален добив от американски фирми на шиств газ в Добруджа, за което сега има мораториум. Според Бъчварова, споразумението с пълната либеразиция, която цели, поставя под въпрос ценносттте на Еропейския съюз за стандарти и политики. Другият проблем е навлизането на пазара на продукти, които не са достатъчно изследвани – основно от САЩ, което противоречи на сегашните правила на европейската общност – добави Бъчварова.
Подписката продължава на БСП срещу Трансатлантическото търговско споразумение продължава. Акцията  е в рамките на саморганизирана европейска гражданска инициатива.
ДТ

реклама
реклама
реклама
Стартира инициативата „Бъдеще... Откриха барелеф на Пейо Яворов... Откриват филателна изложба... Румен Христов: СДС ще търси... Обявяват Добрич и Тутракан за... За опасно наклонено дърво... Състоянието на добричката... Областният управител участва в... Нова постановка подготвя... Изложбата „Никола... Допълнителни средства към... Кметът на Добрич открива... Добрич става Град на... Гала вечер на балет "Арабеск" с... Обмениха опит за превенцията... Шефът на болницата участва в... Люси Иларионов представя... Книга на психотерапевта Дора... Свикват извънредна сесия... Одобриха актуализираната... 25 замърсени места в Добрич са... Продават осем общински... Съветниците задължиха кмета да... Новопостроените сгради –... Галерията с отворени врати за... Поетесата Камелия Кондова ще... Добричлия спечели таблет от... Деца, родители и библиотекари... Успешно приключи обучение на... Откриха учебната година в...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.