Педагози и ученици от Добрич заминават за Германия

Размер на шрифта: a | a | a 20:00 07 април 2015
Осем ученици и четирима преподаватели от Финансово-стопанска гимназия ще бъдат на  работна среща по проект  „Отговорът на училището на младежките проблеми” в Бетцдорф /провинция Северен Рейн – Вестфалия/, Германия.  Проектът се осъществява на немски и английски език по програмата на ЕК за образование, спорт и младеж „Еразъм+”. Визитата е планирана в периода 12-18 април. В Германия ще се проведе краткотрайна среща за обучение на ученици и транснационална среща по проекта. Осемте  добрички ученици, които са на възраст между 16 и 19 години, ще бъдат обучавани като посредници в разрешаване на конфликти в училище. За целта в немското училище ще бъдат проведени две работни ателиета, в които ще вземат участие 40 младежи от петте училища - партньори от България, Германия, Италия, Португалия и Унгария. „Очакваме обученията и дискусиите с голям интерес”, споделят единадесетокласникът Мартин Пеев и абитуриентката Весела Иванова. „Радваме се на срещите с нашите връстници от Европа. Аз ще продължа образованието си в Германия и за мен тази среща е от голямо значение”, продължава Весела. Паралелно с обучението в Бетцдорф ще се проведе и транснационална среща на преподавателите от училищата-партньори. В нея учителите ще дискутират предстоящите стъпки в реализирането на проекта и ще планират следващите срещи в Италия, Португалия и Унгария.
За вечерта на талантите в Бетцдорф добричките ученици са подготвили богата фолклорна програма. В състава на делегацията са включени и  представители на танцовата формация към училището, която е известна с много добрите си постижения.
Съпътстващата програма на срещата в Германия е много наситена. Освен прием в кметството на Бетцдорф са планирани посещения на няколко музея и много забележителности в градовете Кьолн, Бон и Майнц.
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.