Отложиха делото срещу избягал от правосъдието наркодилър

Подсъдимият е задържан за трафик на хора в Германия, чакат екстрадицията му

Размер на шрифта: a | a | a 18:29 19 март 2018
Автор: ДТ
За пети пореден път Окръжен път - Добрич бе принуден да отложи наказателно дело за държане и разпространение на наркотици поради отсъствието на 31-годишния Велин М. от Добрич, който е подсъдим в процеса. Съдебният състав не даде ход на делото, тъй като мъжът в момента е задържан в Германия във връзка с водено срещу него разследване за трафик на хора по дело на съда във Франкфурт на Майн. До компетентния германски съд е изпратена Европейска заповед за арест, издадена от Окръжен съд - Добрич, с искане след приключване на разследването в Германия мъжът да бъде върнат у нас, за да продължи воденото тук срещу него наказателно производство. Към днешна дата обаче няма отговор от федералната република докога ще им бъде необходим българският гражданин. Окръжен съд - Добрич насрочи следващото заседание по делото за 21 май. Датата е съобразена с изискване на европейското законодателство, според което окончателното решение относно изпълнението на европейската заповед за арест се взима в срок до 60 дни от задържането на издирвания, а  в изключителни случаи най-много до 90 дни.
Присъствието на подсъдимия при разглеждане на наказателното дело в Добрич е задължително, тъй като той е привлечен под отговорност за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5000 до 20 000 лева. Не е възможно делото срещу него да бъде разгледано задочно, тъй като по настоящем отсъствието на подсъдимия се дължи на неговото задържане в Германия, а не на укриването му от наказателно преследване.
Срещу 31-годишния мъж е повдигнато обвинение за това, че през октомври 2013 г. в добричкото село Карапелит, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително държал с цел разпространение и разпространил високорисково наркотично вещество - марихуана, с общо тегло 75.29 грама, на стойност 451.74 лева. Според обвинителния акт на 27 октомври 2013г. подсъдимият е продал на мъж от Карапелит 31.32 грама марихуана, а на 31 октомври 2013г. в същото село е държал с цел разпространение 43.97 грама от наркотичното вещество. 
31-годишният мъж спря да се явява на съдебни заседания през септември миналата година и Окръжният съд предприе поредица от мерки за неговото издирване. 
Разпоредено беше принудителното му довеждане в съдебна зала, повторното му щателно издирване, след което той беше обявен за общодържавно издирване. През януари т.г. срещу него беше издадена Европейска заповед за арест, след като от служебно събраната от Окръжния съд информация стана ясно, че мъжът е задържан в Германия.

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.