Отчитат изпълнението на програмата за опазване на околната среда

Размер на шрифта: a | a | a 19:16 23 март 2015
Отчет за изпълнението на дейностите, заложени в Общинската програма за опазване на околната среда през 2014 г. ще гласува на редовно заседание на 31 март Общинския съвет на Добрич. Вносител на докладната записка е кметът на Добрич Детелина Николова.Програмата за опазване на околната среда в Добрич е актуализирана в края на юли миналата година. Тя е изготвена в съответствие с указанията на Министерството на околната среда и водите. Сред целите, заложени в общинската екопрограма са: да се идентифицират и анализират проблемите, да се открият причините за тях и да се предложат решения, да се използват природните дадености за развитие на икономически потенциал и др.
И през 2014 година Община Добрич продължи да изпълнява дейности по подобряване на средата на обитаване, намаляване нивата на замърсителите в атмосферния въздух, допълване и обогатяване на зелената система, увеличаване ефективността на дейностите по управление на отпадъците, пише в докладната.
За целта и през миналата година се е работило по подобряване на пешеходните настилки, благоустрояване на междублоковите пространства, почистване на основните улици и булеварди от натрупан прах и поддържане на доброто им техническо състояние. От Община Добрич отчитат и приключилите вече дейности по реализацията на проекта за реконструкция на 230 дка от градския парк „Св. Георги“, който се реализира по Програма „Регионално развитие“. За ограничаване съдържанието на финни прахови частици в атмосферния въздух допринасят и реализираните проекти за газификация на жилищни сгради, енергоефективни проекти в сгради общинска собственост, ремонт на уличната мрежа. От Общината напомнят, че след наводнението през юни 2014 г. се предприе цялостно почистване на трасето на река Добричка, преминаващо през града и землището от наноси, отпадъци и растителност. Продължи изпълнението на проекта за оползотворяване на биоразградими отпадъци, както и добрата практика за събиране и предаване на излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване.
реклама
реклама
реклама
Стартира инициативата „Бъдеще... Откриха барелеф на Пейо Яворов... Откриват филателна изложба... Румен Христов: СДС ще търси... Обявяват Добрич и Тутракан за... За опасно наклонено дърво... Състоянието на добричката... Областният управител участва в... Нова постановка подготвя... Изложбата „Никола... Допълнителни средства към... Кметът на Добрич открива... Добрич става Град на... Гала вечер на балет "Арабеск" с... Обмениха опит за превенцията... Шефът на болницата участва в... Люси Иларионов представя... Книга на психотерапевта Дора... Свикват извънредна сесия... Одобриха актуализираната... 25 замърсени места в Добрич са... Продават осем общински... Съветниците задължиха кмета да... Новопостроените сгради –... Галерията с отворени врати за... Поетесата Камелия Кондова ще... Добричлия спечели таблет от... Деца, родители и библиотекари... Успешно приключи обучение на... Откриха учебната година в...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.