Още изявени общественици подкрепиха читалище „Добрич 2017”

Днес се решава въпроса с осигуряването на база на културната институция

Размер на шрифта: a | a | a 17:25 25 юни 2018
Автор: ДТ
Георги Тошев - журналист, тв продуцент и член на Обществения съвет към читалище “Добрич - 2017” и Вяра Панталеева- певица и ръководител на Вокална група „Мики Маус” – София са поредните обществено ангажирани личности, които заявяват своята подкрепа за читалище „Добрич 2017”. Културното средище все още няма дом. Предстои на заседание на Общинския съвет на Добрич днес да се разгледа отново въпроса с предоставяне на сградата на бившето училище „Дора Габе” за нуждите на новото читалище. Георги Тошев и Вяра Пантелеева се обръщат писмено към Областния управител на Добрич Красимир Кирилов и до членовете на Общинския съвет на Добрич с молба да бъде подкрепено искането за предоставяне на сградата на бившето училище за да се даде възможност за развиване на културно-просветна дейност. 
„Вашето благородно решение може да превърне читалището в Градски културен център, който чрез различни платформи и програми да работи за подобряване нивото на грамотност и духовно развитие ма талантливи деца и млади хора.”, пише Георги Тошев.  
„Предоставяйки сградата на училището за нуждите на читалището, Вие ще дадете възможност отново една сграда да заработи и оживее в името на децата , в името на бъдещото и в името на духовността.
Децата имат нужда от място , в което да се събират, развиват и усмихват.”, четем в писмото на Вяра Панталеева. ДТ


реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.