Осем села в община Добричка излизат на протест заради лош път

Размер на шрифта: a | a | a 18:37 23 юли 2018
Автор: ДТ
Жители на няколко добрички села излизат на протест с настояване за цялостна рехабилитация на пътя от Добрич до село Лясково. Инициативен комитет е изпратил уведомление до кмета на община Добричка за планирания протестен митинг,.който ще се състои днес от 11 часа на пътя Добрич – Силистра, до разклона за с. Смолница. Участие ще вземат жители на селата Козлодуйци, Лясково, Житница, Тянево, Камен, Черна, Пчелник и Крагулево.
Повече от година жителите на добричките села Житница и Лясково чакат премиера Бойко Борисов, за да му благодарят за пътя, който той обеща да направи.
По време ва предизборната кампания за парламентарни избори през март 2017  г. Бойко Борисов обеща в препълнената зала „Добрич” в областния град обяви, че, ако ГЕРБ спечелят изборите, първото нещо, което ще направи в област Добрич е пътят Добрич-Житница. Месец след изборите беше направен козметичен ремонт, в резултат на който пътят не се е подобрил. Положението вече е нетърпимо, затова излизаме отново на протест – казват живеещите в селата. 
Подкрепям исканията и ще оглавя протеста  на жителите на осемте села от община Добричка, заяви пред медии зам.-кметът Дико Иванов. Този път  Добрич-Козлодуйци –Лясково от много време е в окаяно състояние. Агенция „Пътна инфраструктура” задели средства и закърпиха миналата година този път до средата, козметично запълниха няколко дупки, но състоянието остава трагично, посочва Иванов. Той припомни, че това е отсечка от републиканската пътна мрежа-третокласен път и ангажиментът за ремонта е на АПИ. За тази година няма предвидени средства дори и за изкърпване. Имало е дори заявка от жителите на селищата за сваляне на табелите  на населените места и складирането им пред областна управа. Това е основна транспортна артерия, по която става зареждането с хранителни продукти. Качеството на пътя се отразява на селското стопанство, търговците на зърно не искат да дойдат до селата, за да изкупят продукцията. По време на учебната година, автобусите  с учители с деца  са много затруднени да минават по този път. В крайна сметка става въпрос за ремонт на 15-тина километра, казват протестиращите днес.  

реклама
реклама
реклама
Стартира инициативата „Бъдеще... Откриха барелеф на Пейо Яворов... Откриват филателна изложба... Румен Христов: СДС ще търси... Обявяват Добрич и Тутракан за... За опасно наклонено дърво... Състоянието на добричката... Областният управител участва в... Нова постановка подготвя... Изложбата „Никола... Допълнителни средства към... Кметът на Добрич открива... Добрич става Град на... Гала вечер на балет "Арабеск" с... Обмениха опит за превенцията... Шефът на болницата участва в... Люси Иларионов представя... Книга на психотерапевта Дора... Свикват извънредна сесия... Одобриха актуализираната... 25 замърсени места в Добрич са... Продават осем общински... Съветниците задължиха кмета да... Новопостроените сгради –... Галерията с отворени врати за... Поетесата Камелия Кондова ще... Добричлия спечели таблет от... Деца, родители и библиотекари... Успешно приключи обучение на... Откриха учебната година в...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.