Община Добричка актуализира бюджета си с 80 000 лева

Размер на шрифта: a | a | a 18:45 30 август 2018
Автор: ДТ
Бюджетът  и капиталовата програма на община Добричка за 2018 година бяха актуализирани с  80 000 лева  - по решение на общинските съветници на заседанието им вчера. Изпълнението на общинските приходи  по бюджета към 31 юли 2018 г е 3 122 078 лв. Преизпълнението е в размер на 83 540 лева, които бяха гласувани за актуализацията.  Средствата отиват  за изграждане на улична мрежа в селата Царевец, Житница и Стефаново, за изготвяне на инвестиционни проекти и др. С така направената актуализация на средствата в капиталовата програма на общината ще бъдат вписани нови обекти. Предвижда се изграждане на площадки за игра в селата Плачи Дол, Бенковски, Фелдфебел Дянково. Необходимите суми за всяка една от тях  са в размер на 4800 лв. Ще бъдат преработени инвестиционните проекти  за рехабилитация на улична мрежа в други населени места на общината. Съветниците приеха изпълнението на бюджета на общината за 2017 г.,  за първото шестмесечие на 2018 г. и за средствата по европроектите. На сесията вчера беще поставен въпросът защо не започват ремонтите на улици и сгради в селата със средства от общинския бюджет. Зам.-кметът Дико Иванов съобщи, че ремонтните работи в общината ще започнат от 10 септември. Според него, все по-голям проблем ще става намирането на изпълнители за тези дейности, защото сумите са малки, а обектите не са на едно и също място. 
Община Добричка ще кандидатства с четири проектни предложения по подмярка „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” от Програмата за развитие  на селските райони 2014-2020 година. Първото проектно предложение е за селата Дончево и Драганово. То предвижда рехабилитация  на част от улица „Втора” в Дончево, доставка и монтаж на професионално кухненско оборудване и обзавеждане в Домашния социален патронаж в Дончево, който обслужва и съседни села, доставка и монтаж на спортни принадлежности за част от парковото пространство на населеното място, както и доставка и монтаж на детски съоръжения  и соларно осветление в село Драганово.
Вторият проект е за селата Стефаново, Одърци и Плачи дол. Предвижда се рехабилитация на две улици в селата Стефаново и Одърци, доставка и монтаж на детски съоръжения в парковото пространство  в с. Плачи дол, както и термопомпени бойлери за топла вода в детската градина и общностния център в село Стефаново.
Третият проект е свързан с инфраструктурни промени в селата Козлодуйци, Паскалево и Лясково.
На две улици в Козлодуйци и Паскалево ще бъде извършена рехабилитация, предвижда се  и доставка на  професионално кухненско оборудване и обзавеждане в Домашния социален патронаж в Паскалево, както и доставка на детски съоръжения за детската градина в с. Лясково и соларно осветление. 
Четвъртият проект,  е за селата Бенковски, Воднянци и Фелдфебел Дянково и отново предвижда рехабилитация на улична настилка  в две от населените места, както и доставка и монтаж на спортни принадлежности и соларно осветление.  
Най-доволни от вчерашното заседание на Общинския съвет на община Добричка останаха футболните клубове, чиято субсидия за полусезона ще е 6000 лв., а не предлаганите от общината 4500 лв. Предложението направи общинският съветник Генади Ганчев, подкрепиха го и други съветници. Клубовете също искаха издръжка от 6000 лв.
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.