Община Добрич се представи на борсата „Ваканция & Спа Експо“

Размер на шрифта: a | a | a 19:13 18 февруари 2014
Автор: ДТ
Експерти на Община Добрич участваха в Международната туристическа борса „Ваканция & Спа Експо“, която се проведе от 13 до 15 февруари в Интер Експо Център – София, под патронажа на Министерството на икономиката и енергетиката. В изложението взеха участие 40 туристически организации, туроператори, общини, хотели и специализирани фирми за хотелско оборудване от България и чужбина.
На самостоятелен щанд заедно с общините Добричка и Балчик са представени 15-те туристически маршрута, разработени в рамките на проект „Пъстрото лице на Добруджа“, който се реализира в партньорство с общините Балчик, Добричка и Каварна по Оперативна Програма „Регионално развитие” 2007–2013 г.
По време на изложението е осъществен контакт с повече от 80 български туроператори, асоциации и специализирани фирми. Сред тях  преобладават организациите, които работят със специфични целеви групи – ученици, студенти от чужбина, туристи с афинитет към археологията, фолклора и природата, а така също и хора, които традиционно избират страната ни за своята почивка и искат да посетят нови и непознати за тях места и обекти. Интерес сред професионалистите са предизвикали маршрутите в областта на еко туризма, които включват паркове и центрове, природни резервати и защитени местности с редки растителни, птичи и животински видове и миграционния път на птиците Via pontica, както и тези, които представят музеите, археологическите крепости, селища и светилища, християнските и мюсюлманските храмове и старите местни традиции и обичаи. По време на борсата са получени  предложения и за съвместна работа с фирми, които представят туристически продукти в специализирани печатни и електронни издания.
Тъй като международната борса в София е насочена не само към професионалистите, но и към широката публика, щандът на „Пъстрото лице на Добруджа” е посетен също от много млади хора и семейства, които вече са решили да почиват по Северното българско Черноморие и търсят възможност да организират своето свободно време и да посетят различни обекти на алтернативния туризъм. Очаквано техният интерес е насочен към събитийния туризъм – събори, празници, фестивали, културни календари, както и към съпътстващите програми, които предлагат обектите на културния и на екотуризма, включени в „Пъстрото лице на Добруджа”.


реклама
реклама
реклама
Стартира инициативата „Бъдеще... Откриха барелеф на Пейо Яворов... Откриват филателна изложба... Румен Христов: СДС ще търси... Обявяват Добрич и Тутракан за... За опасно наклонено дърво... Състоянието на добричката... Областният управител участва в... Нова постановка подготвя... Изложбата „Никола... Допълнителни средства към... Кметът на Добрич открива... Добрич става Град на... Гала вечер на балет "Арабеск" с... Обмениха опит за превенцията... Шефът на болницата участва в... Люси Иларионов представя... Книга на психотерапевта Дора... Свикват извънредна сесия... Одобриха актуализираната... 25 замърсени места в Добрич са... Продават осем общински... Съветниците задължиха кмета да... Новопостроените сгради –... Галерията с отворени врати за... Поетесата Камелия Кондова ще... Добричлия спечели таблет от... Деца, родители и библиотекари... Успешно приключи обучение на... Откриха учебната година в...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.