Община Добрич обнови интернет страницата си

Размер на шрифта: a | a | a 18:56 17 октомври 2013
Автор: ДТ
Официалната интернет страница на Община Добрич бе обновена. В стремежа си към предоставяне на още по-пълна и ясна информация и осъществяване на все по-удовлетворяващо партньорство с местната общност и с виртуалните посетители на Добрич, екип от служители изготви задание за обновяване на сайта, посочват от местната администрация. Извършено е технологично подобрение на функционалността, на дизайна и администрирането на сайта. Въпреки високите оценки и получени награди за предоставяната информация и услуги чрез сайта досега, критериите винаги могат да са по-високи и да се предприемат стъпки за подобрение. Така след промяната, на началната страница е изведена – чрез ново структуриране – по-„видима” обществено значима информация. Създадена е нова рубрика – Проектодокументи.  Досега всички проекти на нормативни актове и публичните обсъждания се обявяваха в рубриката Новини и бяха на разположение при съответното обсъждане. В обновения сайт обсъждането на проекти на документи излиза в акцент и насочва вниманието на гражданите за още по-широко участие в процеса на вземане на решения. Друга нова рубрика е Обяви и съобщения. Тя също извежда важна за гражданите информация (досега в Новини), при която често се касае за съблюдаване на срокове и други условия. Изцяло на преден план в обновения сайт са изведени три групи тематични съобщения (досега подрубрики на различни места в сайта). Това са: Съобщения по чл. 32 от ДОПК до задължени лица по ЗМДТ; Съобщения по устройство на територията; Съобщения в направление екология.
Извеждането на тематичните съобщения на началната страница е в съответствие с изисквания за информиране на заинтересовани страни и цели повишаване публичността на действията и тяхната законосъобразност. В обновения сайт се публикува повече информация и за многобройните проекти, които общината е спечелила и изпълнява по оперативните и други донорски програми. Освен Фотогалерия, сайтът вече има и Видеогалерия, в която ще се поместват видеоматериали за Добрич, за различни интересни прояви и събития. Включени са и промени в посока на институционалната идентичност на сайтовете на администрациите, в съответствие с поднормативната уредба на Закона за електронното управление.
Официалният сайт на Община Добрич бе създаден през 2004 г. по концепция, разработена от екип от служители. През годините сайтът бе неведнъж надграждан – след промени в нормативните изисквания, промени в текущия „дневен ред”, препоръки на виртуалните посетители на общината. Развитието на сайта не е самоцел. То отразява усилията на общинската администрация да бъде полезна, активно да търси сътрудничество и партньорство за доброто на хората от общината.

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.