Обсъдиха взаимоотношенията между “ЕНЕРГО-ПРО” и ВиК-Добрич

Размер на шрифта: a | a | a 20:33 11 август 2013
Новоназначеният управител на ВиК-Добрич Юлиян Иванов се срещна с шефа на “ЕНЕРГО-ПРО” - Варна Стефан Абаджиев в края на миналата седмица. Обсъдени бяха партньорските взаимоотношения и нарастващия през летните месеци дълг за електрическа енергия на добричкото водно дружество. ВиК Добрич дължи на ЕНЕРГО-ПРО 2,2 милиона лева, като от тях 1 милион са просрочени задължения.  
По време на срещата бяха обсъдени въпросите за цикличността на възникване на задълженията на ВиК-дружеството през летните месеци заради интензивното потребление на водни ресурси, както и за риска, който нарастващият дълг на водоснабдителната компания създава за финансовото състояние на ЕНЕРГО-ПРО. За създалата се ситуация е информиран и зам-кметът на Добрич Иван Колев.
Управителят на “ЕНЕРГО-ПРО” – Варна Стефан Абаджиев е провел работни срещи и  със заместник-министъра на Министерство на регионалното развитие Добромир Симидчиев и с областния управител на Добрич Недко Марчев, по повод нарасналия дълг на водоснабдителната компания. Обсъдени са били различни варианти за сътрудничество и действие между структурите на местната и държавната власт, ЕНЕРГО-ПРО и ВиК Добрич с цел намаляване на дълга. Ние разглеждаме всички възможности да избегнем предвидените в закона крайни мерки за събиране на задълженията, за да не се създават неудобства за жителите на Добричка област. Със заместник-министъра, областния управител и заместник-кмета на град Добрич споделяме общото мнение, че не трябва да се стига до изключване на обекти на водното дружество, които биха нарушили водоснабдяването, сподели  г-н Абаджиев. Съществуват редица обективни обстоятелства за формиране на задължения от ВиК Добрич, които са известни от години. Опитът през последните години показва, че развитието на тези обстоятелства може да доведе до негативна развръзка. Затова се споразумяхме, че със структурите на държавната и местната власт ще бъдем в постоянен контакт и ще държим под строг контрол ситуацията с дълга на водоснабдителното дружество. Всички ние сме заинтересовани да гарантираме качествено обслужване на хората и трябва да използваме всички ресурси, за да избегнем предвидените в закона крайни мерки, които биха създали неудобства за тях, заяви Стефан Абаджиев.
На проведената на 9 август 2013 г. среща между мениджъри на ЕНЕРГО-ПРО и ръководството на ВиК Добрич е бил набелязан и обсъден конкретен план за разсрочване на дълга, който включва график за изплащане на старите задължения, като едновременно с това се покриват и текущите.
Вярваме, че със заинтересоваността на новото ръководство на ВиК- Добрич и лично на управителя Юлиян Иванов и със съдействието на институциите, ще намерим приемливо решение на проблема с нарастващия дълг на водоснабдителната компания. Това е преди всичко в интерес на хората, които са клиенти и на двете дружества, заяви Стефан Абаджиев.

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.