старши инспектор Жулиян Минев

Няма загинали деца в катастрофи през лятото

Расте броят на неправоспособните и пияни шофьори

Размер на шрифта: a | a | a 19:42 14 септември 2015
През изминалата лятна ваканция няма случай на загинало в катастрофа дете в Добричка област, съобщи на пресконференция вчера началникът на сектор “КАТ-Пътна полиция” в Областната дирекция на МВР старши инспектор Жулиян Минев. В инциденти по пътищата на региона през лятото обаче са ранени седем деца. През миналата учебна година в Добричка област в тежки пътно-транспортни произшествия са загинали 4 деца и са ранени 21. Двама от загиналите непълнолетни са били водачи на пътни превозни средства, другите са пътували в леки автомобили. Като пешеходци са ранени 6 деца и младежи.
Тревожна е тенденцията за ръст на случаите, в които неправоспособни и пияни шофьори сядат зад воланите на моторни превозни средства. Водачи без книжки са предизвикали 10 тежки катастрофи от началото на годината, в които са загинали двама души и са пострадали 11.
В навечерието на новата учебна година КАТ провежда в цялата страна традиционната акция “Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя”. Тази година кампанията започна на 1 септември с подготвителни мероприятия. Проведени са срещи с Инспектората по образование, директори на училища и детски градини, в които са планирани и координирани действия, насочени към безопасността на подрастващите на пътя. Проверено е състоянието на хоризонталната маркировка в районите на учебните заведения и на пътните знаци. Дадени са предписания за отстраняване на пропуски и нередности, където е необходимо. В първия учебен ден днес ще бъде засилено полицейското присъствие в районите на училища и детски градини. Проведени са разговори с охранителните фирми, като е акцентирано върху безопасността на децата и в училищните дворове и недопускане извършване на престъпления спрямо подрастващите. Особено внимание е обърнато върху противодействието на разпространение на наркотици сред децата. В първите дни на учебната година ще бъдат проведени беседи на районните полицейски инспектори, които ще запознаят учениците с опасностите, които ги дебнат на улицата.
 Акцията на КАТ ще продължи до края на октомври. ДТ
реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.