През второто тримесечие на 2013 г.

Нараства броят на издадените разрешителни за строеж на сгради

Размер на шрифта: a | a | a 19:08 10 септември 2013
Автор: ДТ
Увеличение на издадените разрешителни за строеж, отчитат за второто тримесечие на тази година от Териториалното статистическо бюро в Добрич. През месеците април, май и юни от местните администрации на територията на Добричка област са издадени разрешителни за строеж на 49 жилищни сгради с 83 жилища в тях и с 10 235 кв. метра разгъната застроена площ, както и на 57 други сгради с площ 54 979 кв. метра. Увеличението е осезаемо, както на база първо тримесечие на 2013 г., така и спрямо периода от април до края на юни 2012 г. С 81,5 на сто повече са разрешителните за строеж на жилищни сгради, с близо 97,6% повече са жилищата в тях спрямо първото тримесечие на годината.
В сравнение с второто тримесечие на миналата година издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради през същия период на 2013 г. са със 75% повече, а разгънатата им застроена площ - с 58 на сто. Двойно повече са и жилищата в тях, показва статистиката.
В периода от началото на април до края на юни тази година в областта е започнал строежа на 25 жилищни сгради с 54 жилища в тях и с 6 232 кв. метра обща застроена площ, и на 26 други сгради с 24 094 кв. метра застроена площ.

реклама
реклама
реклама
Румен Христов: СДС ще търси... Обявяват Добрич и Тутракан за... За опасно наклонено дърво... Състоянието на добричката... Областният управител участва в... Нова постановка подготвя... Изложбата „Никола... Допълнителни средства към... Кметът на Добрич открива... Добрич става Град на... Гала вечер на балет "Арабеск" с... Обмениха опит за превенцията... Шефът на болницата участва в... Люси Иларионов представя... Книга на психотерапевта Дора... Свикват извънредна сесия... Одобриха актуализираната... 25 замърсени места в Добрич са... Продават осем общински... Съветниците задължиха кмета да... Новопостроените сгради –... Галерията с отворени врати за... Поетесата Камелия Кондова ще... Добричлия спечели таблет от... Деца, родители и библиотекари... Успешно приключи обучение на... Откриха учебната година в... За 65-а година училищният звънец... Гости от 5 държави уважиха... Приемат предложения за...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.