През второто тримесечие на 2013 г.

Нараства броят на издадените разрешителни за строеж на сгради

Размер на шрифта: a | a | a 19:08 10 септември 2013
Автор: ДТ
Увеличение на издадените разрешителни за строеж, отчитат за второто тримесечие на тази година от Териториалното статистическо бюро в Добрич. През месеците април, май и юни от местните администрации на територията на Добричка област са издадени разрешителни за строеж на 49 жилищни сгради с 83 жилища в тях и с 10 235 кв. метра разгъната застроена площ, както и на 57 други сгради с площ 54 979 кв. метра. Увеличението е осезаемо, както на база първо тримесечие на 2013 г., така и спрямо периода от април до края на юни 2012 г. С 81,5 на сто повече са разрешителните за строеж на жилищни сгради, с близо 97,6% повече са жилищата в тях спрямо първото тримесечие на годината.
В сравнение с второто тримесечие на миналата година издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради през същия период на 2013 г. са със 75% повече, а разгънатата им застроена площ - с 58 на сто. Двойно повече са и жилищата в тях, показва статистиката.
В периода от началото на април до края на юни тази година в областта е започнал строежа на 25 жилищни сгради с 54 жилища в тях и с 6 232 кв. метра обща застроена площ, и на 26 други сгради с 24 094 кв. метра застроена площ.

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.