Наградата за “Добруджански хляб”АД получи собственикът на фирмата Енчо Малев.

Наградиха 20 фирми за социално отговорен бизнес в Добричка област

Три специални приза връчи организаторът на събитието КРИБ

Размер на шрифта: a | a | a 18:53 21 април 2016
Автор: Галина Михайлова
12 представители на бизнеса от Добричка област получиха призовете „Социално отговорна компания - партньор на община 2015 г.”. Церемонията се състоя вчера в парк-хотел “Изида” по инициатива на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), реализирана съвместно с кметовете на общините Добрич, Генерал Тошево, Каварна, Шабла и областният управител на Добрич Детелина Николова. Пет фирми бяха номинирани за наградата за приноса им общо за областта. Те бяха предложени от Областна администрация – Добрич. Още три фирми бяха отличени със специални призове от КРИБ. Наградени бяха бизнес-компаниите с най-голям социален принос за развитието на общините в областта за миналата година. Номинациите са направени от комисии, сформирани от кметовете на общини, на база на критерии зададени от Конфедерацията на работодателите и индустриалците. Сред гостите на събитието бе министърът на туризма Николина Ангелкова. Грамоти за приноса си в развитието на Добрич бяха връчени на фирмите “Ради Бред”, “Ен Пи Ай България” ООД, “Добруджа билдинг”, “Рада” ЕАД, „Елмарк Индъстрис" и „Господинови Строймаркет". 
Кметът на Добрич Йордан Йорданов благодари на всички наградени фирми, които са допринесли за развитието на града и си пожела съвместната работа да продължи, за да се промени икономическото ДНК на Добрич. 
Номинирана за наградата от община Шабла бе фирма “Елпром ЕМЗ” ООД. Фирмата е най-големия работодател в крайморската община извън бюджетната сфера и получи наградата за направените в общината инвестиции. 
Предложенията за приза на община Каварна бяха “Ей и Ес Гео Енерджи”ООД и “Калиакра Уинд Пауър”АД, който са участвали в различни спонсорски и благотворителни инициативи и са направили инвестиции, подобрили начина на живот в Каварна. Нина Ставрева – кмет на Каварна благодари на двете фирми, подчертавайки че благодарение на тях болницата в крайморския град е с ново оборудване и е подобрена базата на училищата в общината. 
Фирмите “Агри.СС” ООД, ЕТ “Агро комерс – Иван Павлов” и “Белдас” ООД бяха номинирани за престижните награди от Община Ген. Тошево.   
Със свои номинации в проявата се включи и Областна управа Добрич. Наградени бяха фирмите “Пътно строителство”АД, “Добруджански хляб” АД, “Изида” ООД, “Савимекс” ЕООД и фирмата от село Фелдфебел Дянково “ЕТ Давид – Джавит Бейтула”. 
Грамотите връчи областният управител Детелина Николова. 
Три специални награди връчи КРИБ. Носители на тези прозове са “Албена”АД, “Месопреработвателно предприятие “Орехите” на “Фермата” АД и “Катина 2000” ЕООД.  
Освен министъра на туризма, на церемонията на връчването на наградите на КРИБ гости бяха Живко Табаков - съветник на министъра на туризма, областният управител на Добрич Детелина Николова, зам.-председателят на КРИБ Димитър Димитров, директори на дирекции на Българската агенция за инвестиции и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, директорът на областна дирекция „Земеделие”, кметове на общини и председатели на общински съвети, ръководители на регионални и общински структури в Добричка област. 

Наградата за “Добруджански хляб”АД получи собственикът на фирмата Енчо Малев. 

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.