Наградата за “Добруджански хляб”АД получи собственикът на фирмата Енчо Малев.

Наградиха 20 фирми за социално отговорен бизнес в Добричка област

Три специални приза връчи организаторът на събитието КРИБ

Размер на шрифта: a | a | a 18:53 21 април 2016
Автор: Галина Михайлова
12 представители на бизнеса от Добричка област получиха призовете „Социално отговорна компания - партньор на община 2015 г.”. Церемонията се състоя вчера в парк-хотел “Изида” по инициатива на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), реализирана съвместно с кметовете на общините Добрич, Генерал Тошево, Каварна, Шабла и областният управител на Добрич Детелина Николова. Пет фирми бяха номинирани за наградата за приноса им общо за областта. Те бяха предложени от Областна администрация – Добрич. Още три фирми бяха отличени със специални призове от КРИБ. Наградени бяха бизнес-компаниите с най-голям социален принос за развитието на общините в областта за миналата година. Номинациите са направени от комисии, сформирани от кметовете на общини, на база на критерии зададени от Конфедерацията на работодателите и индустриалците. Сред гостите на събитието бе министърът на туризма Николина Ангелкова. Грамоти за приноса си в развитието на Добрич бяха връчени на фирмите “Ради Бред”, “Ен Пи Ай България” ООД, “Добруджа билдинг”, “Рада” ЕАД, „Елмарк Индъстрис" и „Господинови Строймаркет". 
Кметът на Добрич Йордан Йорданов благодари на всички наградени фирми, които са допринесли за развитието на града и си пожела съвместната работа да продължи, за да се промени икономическото ДНК на Добрич. 
Номинирана за наградата от община Шабла бе фирма “Елпром ЕМЗ” ООД. Фирмата е най-големия работодател в крайморската община извън бюджетната сфера и получи наградата за направените в общината инвестиции. 
Предложенията за приза на община Каварна бяха “Ей и Ес Гео Енерджи”ООД и “Калиакра Уинд Пауър”АД, който са участвали в различни спонсорски и благотворителни инициативи и са направили инвестиции, подобрили начина на живот в Каварна. Нина Ставрева – кмет на Каварна благодари на двете фирми, подчертавайки че благодарение на тях болницата в крайморския град е с ново оборудване и е подобрена базата на училищата в общината. 
Фирмите “Агри.СС” ООД, ЕТ “Агро комерс – Иван Павлов” и “Белдас” ООД бяха номинирани за престижните награди от Община Ген. Тошево.   
Със свои номинации в проявата се включи и Областна управа Добрич. Наградени бяха фирмите “Пътно строителство”АД, “Добруджански хляб” АД, “Изида” ООД, “Савимекс” ЕООД и фирмата от село Фелдфебел Дянково “ЕТ Давид – Джавит Бейтула”. 
Грамотите връчи областният управител Детелина Николова. 
Три специални награди връчи КРИБ. Носители на тези прозове са “Албена”АД, “Месопреработвателно предприятие “Орехите” на “Фермата” АД и “Катина 2000” ЕООД.  
Освен министъра на туризма, на церемонията на връчването на наградите на КРИБ гости бяха Живко Табаков - съветник на министъра на туризма, областният управител на Добрич Детелина Николова, зам.-председателят на КРИБ Димитър Димитров, директори на дирекции на Българската агенция за инвестиции и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, директорът на областна дирекция „Земеделие”, кметове на общини и председатели на общински съвети, ръководители на регионални и общински структури в Добричка област. 

Наградата за “Добруджански хляб”АД получи собственикът на фирмата Енчо Малев. 

реклама
реклама
реклама
Стартира инициативата „Бъдеще... Откриха барелеф на Пейо Яворов... Откриват филателна изложба... Румен Христов: СДС ще търси... Обявяват Добрич и Тутракан за... За опасно наклонено дърво... Състоянието на добричката... Областният управител участва в... Нова постановка подготвя... Изложбата „Никола... Допълнителни средства към... Кметът на Добрич открива... Добрич става Град на... Гала вечер на балет "Арабеск" с... Обмениха опит за превенцията... Шефът на болницата участва в... Люси Иларионов представя... Книга на психотерапевта Дора... Свикват извънредна сесия... Одобриха актуализираната... 25 замърсени места в Добрич са... Продават осем общински... Съветниците задължиха кмета да... Новопостроените сгради –... Галерията с отворени врати за... Поетесата Камелия Кондова ще... Добричлия спечели таблет от... Деца, родители и библиотекари... Успешно приключи обучение на... Откриха учебната година в...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.