Над 20 000 евро годишно ще пести ДКЦ 2 след саниране на сградата

Размер на шрифта: a | a | a 20:03 09 декември 2014
Икономии на енергийните разходи за над 20 000 евро на година ще прави Диагностично-консултативен център-2 в Добрич. Намалението на средствата ще стане благодарение на въведените мерки за енергийна ефективност. Реконструкцията на сградата се осъществи в рамките на проект на Община Добрич, финансиран от Международен фонд “Козлодуй”. Годишно от подменената дограма ще се пестят 19 117 евро, а от направената външна топлоизолация – 7 470 евро. Направената инвестиция в размер на 196 380 евро трябва да се отплати в срок от 8 години.
Международен фонд “Козлодуй” има за главна цел внедряване на редица енергоспестяващи мерки, посредством които се достига до чувствително намаляване на енергопотреблението в страната. Изпълнението на тези мерки се извършва със съдействието на редица Европейски програми за подпомагане.
В рамките на одобрения проект на Община Добрич, бе извършен ремонт и на сградата на ОУ “Панайот Волов”, а преди седмици започна и подмяната на част от уличното осветление. Предвижда се да бъдат подменени натриевите лампи с високо налягане със светодиодни осветители (LED осветление), като по този начин ще се постигне икономия на електроенергия, намаляване на разходите за поддръжка, както и понижение на количеството на емисии от парникови газове.
В рамките на проекта са включени кварталите  „Добротица", „Дружба", Христо Ботев" и централна градска част. ДТ

реклама
реклама
реклама
Румен Христов: СДС ще търси... Обявяват Добрич и Тутракан за... За опасно наклонено дърво... Състоянието на добричката... Областният управител участва в... Нова постановка подготвя... Изложбата „Никола... Допълнителни средства към... Кметът на Добрич открива... Добрич става Град на... Гала вечер на балет "Арабеск" с... Обмениха опит за превенцията... Шефът на болницата участва в... Люси Иларионов представя... Книга на психотерапевта Дора... Свикват извънредна сесия... Одобриха актуализираната... 25 замърсени места в Добрич са... Продават осем общински... Съветниците задължиха кмета да... Новопостроените сгради –... Галерията с отворени врати за... Поетесата Камелия Кондова ще... Добричлия спечели таблет от... Деца, родители и библиотекари... Успешно приключи обучение на... Откриха учебната година в... За 65-а година училищният звънец... Гости от 5 държави уважиха... Приемат предложения за...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.