Над 20 000 евро годишно ще пести ДКЦ 2 след саниране на сградата

Размер на шрифта: a | a | a 20:03 09 декември 2014
Икономии на енергийните разходи за над 20 000 евро на година ще прави Диагностично-консултативен център-2 в Добрич. Намалението на средствата ще стане благодарение на въведените мерки за енергийна ефективност. Реконструкцията на сградата се осъществи в рамките на проект на Община Добрич, финансиран от Международен фонд “Козлодуй”. Годишно от подменената дограма ще се пестят 19 117 евро, а от направената външна топлоизолация – 7 470 евро. Направената инвестиция в размер на 196 380 евро трябва да се отплати в срок от 8 години.
Международен фонд “Козлодуй” има за главна цел внедряване на редица енергоспестяващи мерки, посредством които се достига до чувствително намаляване на енергопотреблението в страната. Изпълнението на тези мерки се извършва със съдействието на редица Европейски програми за подпомагане.
В рамките на одобрения проект на Община Добрич, бе извършен ремонт и на сградата на ОУ “Панайот Волов”, а преди седмици започна и подмяната на част от уличното осветление. Предвижда се да бъдат подменени натриевите лампи с високо налягане със светодиодни осветители (LED осветление), като по този начин ще се постигне икономия на електроенергия, намаляване на разходите за поддръжка, както и понижение на количеството на емисии от парникови газове.
В рамките на проекта са включени кварталите  „Добротица", „Дружба", Христо Ботев" и централна градска част. ДТ

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.