Мотивират деца от селски школа за по-високи резултати и избор на професия

Размер на шрифта: a | a | a 22:27 13 май 2014
Автор: Ана Иванова
Мотивационни визити по програма за намаляване отпадането на ромските ученици от училище ,,Всеки  ученик може да бъде отличник” се проведоха в три професионални училища в Добрич на 10 май. Програмата е към Центъра за междуетнически диалог и толерантност ,, Амалипе”, като в нея бяха включени Професионалната гимназия по аграрно стопанство, Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и Гимназията по транспорт, обслужване и лека промишленост. Целта на срещите бе професионалното ориентиране на учениците с наблюдения на практически обучения и демонстрации на професии. Посещенията се осъществиха  в рамките на четири астрономически часа, като на тях присъстваха юноши от шести, седми и осми клас от всички училища от Община Добричка, участващи в проекта. Сред тях бяха възпитаниците на  ОУ ,,Братя Миладинови” от с. Черна, ОУ ,,Добри Войников”, с. Победа и ОУ ,,Неофит Рилски”, с. Ловчанци. На срещите присъстваха още ученици от  ОУ ,,Васил Левски”, с. Хитово и ОУ ,,Климент Охридски”, с. Смолница.
Мотивационните визити бяха под наслов ,,Аз избрах” и имаха за цел да осигурят възможност на младежите да се докоснат до различни професии и да се мотивират за постигане на по-високи  резултати в обучението.
Надяваме се да успеем да стимулираме  учениците да продължат образованието си в качествени училища, да преодолеят страха си от провал в условията на голямо градско училище, където конкуренцията е по-голяма, споделиха организаторите. Стремежът ни е да изнесем част от дейностите на СИП ,,Фолклор на етносите – Ромски фолклор” извън училище, за да разширим кръгозора на учениците, посочиха още те.

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.