Медал за заслуга получи РК “46-ти пехотен Добрички полк”

Размер на шрифта: a | a | a 17:51 03 декември 2017
Автор: ДТ
Медал за заслуга – втора степен с лента за знаме получи от Национално дружество “Традиция” Регионалният клуб “46-ти пехотен Добрички полк”. Отличието се връчва на добричкия военноисторически клуб за цялостната му дейност. Медалът бе връчен по време на отчетно-изборното събрание на Национално дружество “Традиция”, проведено в края на ноември. 
 46-ти пехотен Добрички полк  е сред най-младите клонове на Национално дружество “Традиция”, създаден е през 2012 г., но само за пет години успя да се утвърди като един от водещите военноисторически клубове в страната. “46-ти пехотен Добрички полк” има солиден опит от участия в международни военноисторически фестивали – Киев /Украйна/, Москва /Русия/, Сааремаа /Естония/, Брест /Беларус/, Прага, Зноймо и Аустерлиц /Чехия/ и др.  Клубът постоянно получава покани за участия в чужбина, с които достойно представя българската военноисторическа реконструкция на международната сцена. При задграничните си участия клубът е печелил множество колективни и индивидуални награди.  
46-ти пехотен Добрички полк разполага с изключително богат арсенал от оръжия от всички исторически периоди. В личните колекции на членовете на клуба се срещат и много редки оръжейни системи. Клубът разполага със снаряжение и униформи за всички епохи. “46-ти пехотен Добрички полк” въведе в българската военноисторическа реконструкция униформата на Кубанското казачество, която е официална за клуба. Изключително силно застъпена е и униформата на Червената армия от Втората световна война. Във възстановките на Руско-турската Освободителна война членовете на добричкия клуб показват и турска униформа модел 1876 г. Клубът разполага с две знамена, ушити в пълно съотвествие с оригиналите – знамето на Лейбгвардейската Кубанска сотня и на “46-ти пехотен Добрички полк” от 1912 г. 
Добричкият клуб е един от малкото в страната, които развиват конната езда като елемент от военноисторическата реконструкция. “46-ти пехотен Добрички полк” е инициатор и организатор на единствения в страната турнир по спортна стрелба с историческо оръжие в памет на Найден Николов – Войводата. Клубът от Добрич въведе в българската военноисторическа реконструкция и фланкировката – бойни умения с казашки шашки. Отборът по фланкировка на “46-ти пехотен Добрички полк” е съставен от млади членове на клуба, които вече са достигнали завидни умения във владеенето на хладното оръжие. 
“46-ти пехотен Добрички полк” работи активно за популяризиране на славните страници от българската история и възвръщане на националното самочувствие. Няколко пъти годишно клубът организира музеи на открито и представяне на облекла и униформи в Добрич и други градове на Добричка област и страната. Работи изключително активно и с младите хора, за които организира уроци на открито и в училищата, като целта е възпитание на подрастващите в дух на родолюбие и любов към българската история.  
През 2016 г. клубът организира и проведе Международният фестивал “Добричката епопея”, посветен на 100-годишнината от боевете край Добрич през Първата световна война, като бе достигнато невиждано досега у нас ниво на военноисторическа реконструкция. РК “46-ти пехотен Добрички полк” е организатор и на възстановката на защитата на Каварна. 
През отиващата си 2017 година РК “46-ти пехотен Добрички полк” получи покана да представя българската военноисторическа реконструкция на грандиозния фестивал “Времена и епохи” в Москва, където участваха над 6 000 реконструктори от 22 държави. Заслугата за поканата и участието в престижния военноисторически форум е на председателя на клуба д-р Добрин Добрев. Добрички възстановчици се включиха през септември и в Международния фестивал в Крим. 
Съвсем скоро възстановчиците от РК “46-ти пехотен Добрички полк” отново ще върнат нашите съграждани към значими моменти от българската история. ДТ

реклама
реклама
реклама
Приемат предложения за... Магистрати от Унгария... Обвинен в грабеж и опит за... Благотворителен фолклорен... 160 първокласници започват... Млади художници редят изложба... Не избраха почетен гражданин... 600 ръжени хляба ще получат... Камелия Кондова е предложена... С мотивационна седмица откриха... До 13 септември приемат... В пътуващ семинар се включиха... РБ „Дора Габе” представя... Откри се академичната година в... 48 изпълнители участват в 22-ия... Общината ще иска средства от... 65 добричлии са заявили желание... 629 са първолаците в Добрич НАП Добрич напомня на... Младеж, държал наркотици с цел... Разследван за убийство остава... Над 10 млн. лв доход от получени... Събориха 30 паметни плочи на... В Добрич започва 22-рият конкурс... Валери Симеонов: „Добричката... „ВиК”- Добрич подменя... Половината прасета от задните... Показват сабите на войводите... Със съдействието на депутатите... Фестивалът September Sun Rock Fest...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.